Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vydelat legalne na Let's Playich na YouTube

Tak po dlouhem hledani informaci jsem narazil na tento clanek: http://games.tiscali.cz/byznys/nintendo-si-narokuj e-prijem-z-uzivatelskych-videi-na-youtube-let-s-pl ay-scena-se-bouri-62884
Takze napriklad dle tohoto odstavce, by to legalni byt mohlo:

Jedním dechem je nutno zmínit právní doktrínou Fair Use, která je pro globální autorské právo naprosto zásadní a vysvětluje, proč je v pořádku publikovat videorecenzi hry, ale už ne souvislý záznam. Užíváte-li cizí dílo pro potřeby zpravodajství, výzkumu, vzdělávání, parodie nebo právě kritiky, nositel autorských práv na vás nemůže. Rozdíl je zřejmý - videorecenze mívá kolem pěti minut, je složena klidně z desítek prostřihů a byl by nesmysl hodnotit hru bez možnosti ze hry cokoliv ukázat.
Zato let’s play videa bývají dlouhá, souvislá, často i tichá, nenápadná a nedostatečně odlišená od normálního průchodu hrou. Fair Use se na ně tudíž nevztahuje a mohou být tím pádem napadena z důvodu nepovoleného užití cizího díla veřejně a s cílem obohatit se. Obdobně to funguje i třeba s tvorbou knižní – nikdo nebude soudit noviny za zveřejnění odstavcového úryvku při příležitosti uvedení románu, ale nemohou otisknout celou první kapitolu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny