Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem špatně provedená práce v autoservisu - teče chladič

Dobrý den, chtěl bych vám popsat následující situaci.

Jel jsem se svým vozem do servisu kde mi vyměňovali rozvody motoru. K tomu je u mého vozu potřeba sundat chladič a vypustit vodu aby se dostali ke skříni od rozvodů. Po práci jsem s autem odjel, ničeho jsem si hned nevšiml, ale za 100 km mi vytekla velká část vody z chladiče. Chladič najednou propouští jak kohoutek od vody po jejich zpětné montáži, kdežto předtím byl úplně suchý a nepoškozený, vodu jsem nikdy nepotřeboval dolívat. Můj dojem po shlédnutí chladiče je že ho nasazovali nebo vydělávali křivě a tím porušili vnitřní lepení, zatím jsem s chladičem nijak nemanipuloval a nechal vše tak jak je.

Chtěl jsem se zeptat zda můžu toto nějak reklamovat, fakturu mám, ujel jsem pouze 100km a byla by to opravdu hodně divná náhoda, jedná se dokonce o autorizovaný servis subaru. Nový chladič stojí 5500Kč na můj vůz a to není zrovna málo. Myslíte že mám nějaké šance, osobně tomu moc nevěřím, jednotlivec bývá proti mašinérii většinou bezbranný, ale přece děkuju za případnou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Někde jsou vážně prasata..... Dával jsem jednou auto na výměnu předního ložiska. Stálo mě to 2500kč.…
Jozan 09.04.2015 22:47
Jozan
Mozem potvrdit tiez negativnu skusenosti so znackovym servisom Skody. Menili mi dvere predne a pri p…
fleg 10.04.2015 10:24
fleg
Taky dobrý, mě už by do větších servisů nedostal opravdu nikdo. Chce to opravdu najít dobrého garážn… poslední
Jozan 11.04.2015 19:10
Jozan

Někde jsou vážně prasata.....
Dával jsem jednou auto na výměnu předního ložiska.
Stálo mě to 2500kč. Na účtě od nich stálo ložisko 1800kč + 700kč práce. Když jsem si na internetu našel to stejné ložisko tak stálo nejdražší 400kč.
A to nebylo všechno. Docela mám přehled o autě, protože pod něj čumím skoro pořád. A když jsem přijel domů po tomto servisu tak jsem kontroloval upevnění výfuku. Co mě ale zarazilo byla prořízlá manžeta na obou poloosách na homokinetickém kloubu. Bylo vidět, že to je čerstvě udělané. Pokud bych to ihned nevyměnil, čekala by mě velice drahá výměna obou kloubů.
To podobný sestra zas v jiném servise, auto mělo jít jen na kontrolu. Po této kontrole jsem si všiml, že na autě jsou uplně jiné brzdové kotouče a destičky. Sjeté na minimum.
Naštěstí jsem našel poctivého "garážníka" do nějakých "ODBORNÝCH SERVISŮ" mě už nikdo nedostane!

Mozem potvrdit tiez negativnu skusenosti so znackovym servisom Skody. Menili mi dvere predne a pri plateni sa to zacalo. Cena bola o 5k vyssia ako povodone dohodnuta, navysenie bolo odovodnene, ze cenu len odhadovali predtym, ok to by som este bral.
Nasledne vsak, ked som v servise este otvoril kufor (bola to Fabia) nasiel som tam vytrhane kable od od lavych zadnych svetiel (nechapem menili mi totizto prave zadne dvere), ale co ma dorazilo najviac bolo, ze mi auto odovzdali s totalne vymlatenou baterkou (asi nechali svietit na noc svetla). Auto mi nastartovali cez kable s tym, ze si mam zajazdit okolo mesta a dobit si baterku.
Ani naznak nejakeho ospravedlnenia, ani naznak, ze nieco urobim pre zakaznika alebo, ze mu dame aspon zlavu, ked sme mu to takto evidentne auto skurvili.
Dalsia zaujimavost v prospech garaznikov je ta, ze mi auto pomerne casto vykradali v Bratislave (raz mi zmizli len 300 korunove repro k PC) a boli to vzdy nejaki amateri, pretoze vzdy zalomili zamok. Pritom garaznik mi ukazal ako Fabiu otvorim bez nutnosti vylamovat zamok. Siel som s tym samozrejme do Skodovky 1x, kde mi vycislili cenu 11k za novy zamok a ze mam cakt 3 tyzdne kym mi ho objednaju.
Garaznik mi zamok opravil za 30min a chcel 100 ci 200 korun, tak som mu nanutil aspon 300, co sa mi neskor vyplatilo lebo po asi 5 raze mi zacal zamky opravovat zadarmo (vzdy som mu nechal aspon 100vku).
Proste niet nad poctiveho garaznika, autorizovany servis nechcem odvtedy ani vidiet.
Dalsia prihoda znameho s Land Roverom, ktory chodil do autorizovaneho servisu v Bratislave. Raz asi mesiac po oprave mu v Rakusku zacalo nieco buchat, siel do servisu tam a zistili mu, ze nebola vymenena suciastka, ktoru si predtym servis v BA nechal kralovsky zaplatit. Neskor sa nova suciastka nasla u servisaka v skrinke, samozrejme nechal mu tam staru a novu zaplatenu chcel predat. A potom chodte do autorizovaneho servisu niekde.
Mam obehanych uz zopar garaznikov, nie kazdy je samozrejme dobry a moze spravit to, co v tom servise, ale povedal by som, ze minmalne polovica, co poznam je ok, takze je celkom slusna sanca, ze natrafite na toho praveho.

Taky dobrý, mě už by do větších servisů nedostal opravdu nikdo. Chce to opravdu najít dobrého garážníka, dávat mu za opravy něco málo navíc, aby byla motivace a všichni budou spokojení....
Už jen ten přístup. Vejdu do velkého servisu kde sedí 5 učňů na ponku a hongají nohama. Potřeboval jsem jen vyměnit tlumiče, které už jsem měl venku z auta. Jen jsem potřeboval stáhnout pružiny tím stahovákem, který jsem neměl a vyměnit tlumiče. I tak mi bylo řečeno: "Teď nemáme čas".
Přišel jsem za garážníkem a bylo to do pár minut hotové i když měl rozdělané auto a práce jak na kostele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru