Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezaviněná autonehoda - jak vyřešit, aby mě pojišťovna neoškubala?

Většinou pojišťovna postaví cenu opravy proti časové ceně vozidla mínus cena vraku. U starších vozidel a větším poškození jim vychází druhá možnost příznivěji. Máš možnost přistoupit na totálku a opravu zaplatit sám. Hned zpočátku s pojišťovnou jednej o proplacení odtahu, zapůjčení jiného vozidla, pokud prokážeš, že jej nutně potřebuješ, platbě za právní zastoupení atd. Pokud nejsi zvyklý jednat s těmito institucemi, je lepší kontaktovat právníka. Správná formulace požadavku na proplacení nároků zajistí jejich proplacení. I toho právníka ti pojišťovna zaplatí. A pojišťovny se kroutí, jak mohou, aby nemusely platit. Při případné opravě si dobrý servis zajistí likvidátora sám, ale měl bys být u toho. Shrnuto: pro tebe je výhodnější oprava vozidla, protože máš nárok na zaplacení všeho. ALE!! Pokud má viník špatnou pojistku, zaplatí pojišťovna jen podle této pojistky a zbytek musíš požadovat po něm. Toto bývá problém u super levných pojišťoven. U totálky máš možnost skutečně vozidlo zlikvidovat nebo inkasovat od pojišťovny a zaplatit opravu sám.
Někdy nebývá marné kontaktovat svoji pojišťovnu, občas jsou nápomocni v jednání s pojišťovnou viníka nehody. Mě jednou takhle pomohla ČP, ale to už je dlouho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny