Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezaviněná autonehoda - jak vyřešit, aby mě pojišťovna neoškubala?

Ahoj, v pátek mě jeden pán naboural na křižovatce - na stopce nezastavil a narazil do mě (jel jsem po hlavní rovně). Nehoda byla bez zranění. Nafotili jsme si to a vzhledem k tomu, že uznal vinu celou na sebe, policii jsme ani nevolali a vyplnili euroformulář, kde mi výslovně podepsal, že nehodu zavinil on.

Auto náraz znepojízdnil (motorová část je OK, auto i jede, ale prorazilo to zadní pneumatiky a na jedné je natlačený blatník). Zavolal jsem teda odtahovku a zavolal na jeho pojišťovnu. Ještě bych chtěl dodat, že jeho auto je firemní. Prý si to přijedou nafotit (stojí to ve skladu) a nějak vyhodnotí.

Jakým způsobem se se mnou mohou vypořádat?
- vyhodnotí to jako totálku (podle mě nejpravděpodobnější) - vyplatí mi určitou částku. Pokud mi dají neúměrně málo na srovnatelné auto, můžu se nějak bránit?
- proplatí opravu - dejme tomu ideální možnost
- ... ještě něco?

Má někdo zkušenosti s proplácením oprav? Na autě byla minulý týden provedena oprava za 3600, má to smysl jim to posílat? Resp. mám šanci, že mi to proplatí navíc?

Setkal se někdo s podobnou věcí? Já boural poprvé v životě a vůbec tak nevím, jak tohle funguje a trošku se bojím, že mi zaplatí nějaké drobáky a auto stejně budu muset z větší části zacálovat ze svého.

Díky za rady.

Předmět Autor Datum
To záleží hlavně na přístupu té které pojišťovny. Mě shodou okolností nabourali v průběhu roku dva l…
jirka44 13.04.2015 19:34
jirka44
Toho druhého přístupu se právě trošku bojím. O jaké pojišťovny se jednalo? Auto viníka je pojištěné…
Mayhem 13.04.2015 19:49
Mayhem
První ČSOB, druhá Česká podnikatelská.
jirka44 13.04.2015 20:02
jirka44
Většinou pojišťovna postaví cenu opravy proti časové ceně vozidla mínus cena vraku. U starších vozid…
centsm 14.04.2015 23:03
centsm
Pokud šlo o firemní auto, tak bylo nutné zavolat Policii. Takže bych i věřil, že pojišťovna bude och…
Wikan 15.04.2015 07:27
Wikan
Můžu se zeptat proč? Ani ten, co nám to odtahoval a ani jedna pojišťovna se nad tím zatím nepozastav…
Mayhem 15.04.2015 08:59
Mayhem
Policii je nutné volat (mimo jiné) vždy, když je poškozen majek třetí strany. A to byl, protože fire…
Wikan 15.04.2015 11:59
Wikan
Ne snad, že bych věřil všemu, co se na internetu píše, ale první odkaz... "Zaměstnanec by měl nejpr…
Mayhem 15.04.2015 18:04
Mayhem
Wikane, mýlíte se, přesněji, používáte znalosti z minulosti...
milan.cukrar 15.04.2015 19:02
milan.cukrar
Přesně tak, to platí jenom pro případ, že přerazíš kandelábr (tedy majetek třetí strany). Při té dru…
jirka44 15.04.2015 19:34
jirka44
Pokud je služební vůz ještě majetkem leasingové společnosti,tak ta policie je nutnost.
kozakl 15.04.2015 21:06
kozakl
Koazakl, Máte pro to toto tvrzení nějaký podklad? Jedině smlouva s leasingem to může nařídit, jinak…
milan.cukrar 16.04.2015 06:59
milan.cukrar
V případě leasingu patří auto leasingové společnosti a nikoliv firmě ve které je zaměstnán účastník…
Wikan 16.04.2015 07:30
Wikan
U firemních aut to je celkem podmínka. Ne že by to fatálně vadilo,ale asi se to protáhne.
kozakl 15.04.2015 21:03
kozakl
Mne sa stalo pred rokmi to iste, oprava 30k, poistovna preplatila 25k, ze zvysok si mam vymahat od v…
fleg 15.04.2015 08:06
fleg
Podle českého Ústavního soudu není možné plnění krátit kvůli amortizaci: Soud musí nejen respektova…
Wikan 15.04.2015 08:29
Wikan
Vy sa mate v tych Cechach;o). Mozno sa to zmenilo aj u nas, mne sa to stalo asi 6-7 rokov dozadu. poslední
fleg 16.04.2015 08:16
fleg
Pojištovna není charita a bude chtít vyplatit co nejméně. Vy zase budete ctít vyplatit co nejvíce. N…
milan.cukrar 15.04.2015 09:04
milan.cukrar
Držím palce ať to dobře dopadne. Stalo se mi to podobné. Ženská do mě napália na křižovatce.... odro…
Jozan 15.04.2015 11:54
Jozan
Manželku nabourali 2x. Vždy to probíhalo tak, že pojišťovna poslala likvidátora, ten si vůz nafotil…
Hanyse.k 15.04.2015 17:37
Hanyse.k

To záleží hlavně na přístupu té které pojišťovny. Mě shodou okolností nabourali v průběhu roku dva lidi prakticky totožným způsobem. V obou případech byla cena opravy v autorizovaném servisu OPEL cca 35kKč. První pojišťovna - pán přijel, nafotil, pojišťovna kontaktovala servis, tam po rozebrání zjistili ještě nějaká další poškození, vyřídili si to navzájem a pojišťovna to všechno bez problémů zaplatila. Druhá pojišťovna - poslali mě ke smluvnímu partnerovi na prohlídku, ten řekl totálka dáme vám za to 40 tisíc a odmítal se dál bavit. Auťák sice 180000 najeto, ale bez závad a v perfektním stavu, nakonec jsem ho ukecal, že zaplatí opravu, když to nepřeleze 35kKč. V servisu pak říkali že s nima měli ještě nějaké dohady.

Většinou pojišťovna postaví cenu opravy proti časové ceně vozidla mínus cena vraku. U starších vozidel a větším poškození jim vychází druhá možnost příznivěji. Máš možnost přistoupit na totálku a opravu zaplatit sám. Hned zpočátku s pojišťovnou jednej o proplacení odtahu, zapůjčení jiného vozidla, pokud prokážeš, že jej nutně potřebuješ, platbě za právní zastoupení atd. Pokud nejsi zvyklý jednat s těmito institucemi, je lepší kontaktovat právníka. Správná formulace požadavku na proplacení nároků zajistí jejich proplacení. I toho právníka ti pojišťovna zaplatí. A pojišťovny se kroutí, jak mohou, aby nemusely platit. Při případné opravě si dobrý servis zajistí likvidátora sám, ale měl bys být u toho. Shrnuto: pro tebe je výhodnější oprava vozidla, protože máš nárok na zaplacení všeho. ALE!! Pokud má viník špatnou pojistku, zaplatí pojišťovna jen podle této pojistky a zbytek musíš požadovat po něm. Toto bývá problém u super levných pojišťoven. U totálky máš možnost skutečně vozidlo zlikvidovat nebo inkasovat od pojišťovny a zaplatit opravu sám.
Někdy nebývá marné kontaktovat svoji pojišťovnu, občas jsou nápomocni v jednání s pojišťovnou viníka nehody. Mě jednou takhle pomohla ČP, ale to už je dlouho.

Ne snad, že bych věřil všemu, co se na internetu píše, ale první odkaz...

"Zaměstnanec by měl nejprve vždy postupovat v souladu se zákonem o silničním provozu. V případě dopravní nehody, kdy dojde ke zranění, vznikne škoda na majetku třetích osob nebo zjevná škoda přesahuje 100 tisíc korun, musí přivolat k nehodě Policii ČR. Za majetek třetí osoby se v tomto případě nepovažuje automobil v majetku zaměstnavatele.

zdroj:
http://probyznysinfo.ihned.cz/c1-62480770-boural-j sem-ve-sluzebnim-voze-jak-postupovat-abych-predese l-pravnim-neprijemnostem

A druhý odkaz:

Jestliže není třeba k nehodě volat policii, je zaměstnanec povinen vyhotovit záznam o dopravní nehodě pro potřeby pojišťovny. Následně by měl celou záležitost nahlásit zaměstnavateli.

https://www.srovnator.cz/dopravni-nehoda-s-firemni m-autem/

Pojišťovna se zatím neozvala, že by bylo špatně to, že jsme to sepsali. Víš jistě, že to tak je?

Mne sa stalo pred rokmi to iste, oprava 30k, poistovna preplatila 25k, ze zvysok si mam vymahat od vinnika. Odvodnili to tym, ze auto malo v tom case 4roky uz a ze amortizacia.
Vinnik samozrejme odmietal zaplatit tak som sa chcel sudit. Na moje prekvapenie ma moja advokatka od toho odhovorila s tym, ze sud pravdepodobne prehrame, takze sice nerad, ale nakoniec som do toho nesiel a zostal vo mne pocit frustracie, ze clovek nic neurobi a este na to doplati.
Potom ma matali myslienky ist vinnikovi odrbat aspon bejzbolkou spatne zrkadla priamo pred nimi, ale to uz boli take nizkopudove reakcie a nakoniec som to pustil k vode.
Prezil som a akurat na to nerad spominam.

Podle českého Ústavního soudu není možné plnění krátit kvůli amortizaci:

Soud musí nejen respektovat právo, ale jeho výklad a aplikace musí směřovat k výsledku spravedlivému. Právo musí být především nástrojem spravedlnosti, nikoliv souborem právních předpisů, které jsou mechanicky a formalisticky aplikovány bez ohledu na smysl a účel toho kterého zájmu chráněného příslušnou normou. Smyslem a účelem ustanovení, přiznávajícího poškozenému právo na náhradu škody, je zajistit, aby mu v plné míře byla kompenzována majetková újma. V každém individuálním případě je proto třeba pečlivě srovnat majetkový stav poškozeného před vznikem škody a po provedení opravy poškozeného vozidla, přičemž rozsah náhrady v penězích musí zohledňovat výši veškerých jím vynaložených prostředků nutných k obnovení provozuschopnosti vozidla, tedy původního majetkového stavu. S ohledem na možný vznik bezdůvodného obohacení v důsledku opravy je pochopitelně nutné zvažovat i účelnost a nezbytnost nákladů vynaložených na uvedení poškozené věci do původního stavu.

Ale na Slovensku je to možná jinak.

Držím palce ať to dobře dopadne. Stalo se mi to podobné. Ženská do mě napália na křižovatce.... odrovnala mi celej předek. Všechno se sepsalo, že nehodu zavinila ona, podpisem potvrdila. Pro případ jsem to měl i natočené na kameře.....
Auto jsem měl sice staré, r.v 97, 350tis km najeto. Ale bylo neskutečně opečovávané, spolehlivé, poslední rok jsem do něj zrovna vrazil cca 30tis(tlumiče,komplet brzdy,turbo, výfuk atd atd.... Od pojišťovny mi bylo řečeno max 10 tisíc a můžu být rád..... tak jsem ženské poděkoval a děsím se chvíle kdy do mě nějaké pako zas napálí.....

Manželku nabourali 2x. Vždy to probíhalo tak, že pojišťovna poslala likvidátora, ten si vůz nafotil a hned na místě ohodnotil cenu opravy. Pak mi nabídl, že si auto svépomocí opravím a pojišťovna vyplatí částku, kterou stanovil likvidátor. Mě se to ovšem zdálo málo, tak jsem řekl, že si vozidlo nechám opravit v servisu, doložil jsem faktury a pojišťovna je uhradila. Pojišťovny viníka Česká pojišťovna a Kooperativa (nejsem si úplně jistý).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru