Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezaviněná autonehoda - jak vyřešit, aby mě pojišťovna neoškubala?

Ahoj, v pátek mě jeden pán naboural na křižovatce - na stopce nezastavil a narazil do mě (jel jsem po hlavní rovně). Nehoda byla bez zranění. Nafotili jsme si to a vzhledem k tomu, že uznal vinu celou na sebe, policii jsme ani nevolali a vyplnili euroformulář, kde mi výslovně podepsal, že nehodu zavinil on.

Auto náraz znepojízdnil (motorová část je OK, auto i jede, ale prorazilo to zadní pneumatiky a na jedné je natlačený blatník). Zavolal jsem teda odtahovku a zavolal na jeho pojišťovnu. Ještě bych chtěl dodat, že jeho auto je firemní. Prý si to přijedou nafotit (stojí to ve skladu) a nějak vyhodnotí.

Jakým způsobem se se mnou mohou vypořádat?
- vyhodnotí to jako totálku (podle mě nejpravděpodobnější) - vyplatí mi určitou částku. Pokud mi dají neúměrně málo na srovnatelné auto, můžu se nějak bránit?
- proplatí opravu - dejme tomu ideální možnost
- ... ještě něco?

Má někdo zkušenosti s proplácením oprav? Na autě byla minulý týden provedena oprava za 3600, má to smysl jim to posílat? Resp. mám šanci, že mi to proplatí navíc?

Setkal se někdo s podobnou věcí? Já boural poprvé v životě a vůbec tak nevím, jak tohle funguje a trošku se bojím, že mi zaplatí nějaké drobáky a auto stejně budu muset z větší části zacálovat ze svého.

Díky za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny