Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekutor mne navštívil - výše předběžných nákladů zadržení majetku ?

Zdravím vás,
dnes mne navštívil soudní vykonavatel ohledně exekuce od mr.Vrány

dal jsem mu zhruba 45% výše dluhu - tj 15tkč, zbývá doplatit cca 16tkč - dal mi na to čas do Úterka.

jde o to že dluh byl navýšen o 13200Kč. - Předběžné náklady zadržení majetku.
- buď mají auto které jim bere 100/100 nebo nevim ?
otázka zní
-1. jaké jsou reálné náklady ?

-2. mám to začít řešit teď (požádat o podrobný soupis nákladů) a dluh samozřejmě zaplatit příp až po zaplacení ?

Doplňující otázka - posílal jsem jim dopis ohledně splátkového kalendáře, nezareagovali, prý jsem měl zavolat (telefonát není prokazatelný, oni to prý nahrávají, ale proč by u soudu šli proti sobě ?).

Díky.

Předmět Autor Datum
do nákladov treba započítať všetky právne úkony,ktoré si zaúčtuje exekútor za výkon exekúcie,odmenu…
audax 16.04.2015 21:00
audax
Problem bude, ze ta exekutor uz navstivil. Oni totiz zvyknu najprv pisat a ked zareagujes hned mas p…
fleg 17.04.2015 08:48
fleg
Výše odměny je dána vyhláškou. Jestli se ti náklady exekučního řízení připadají vysoké, můžeš proti…
Ara 17.04.2015 10:43
Ara
ono to je celkem nové.ale mohou si účtovat náklady přiměřený vymáhaný částce - tj. příklad že tě kvů… poslední
kamzl 17.04.2015 17:42
kamzl

do nákladov treba započítať všetky právne úkony,ktoré si zaúčtuje exekútor za výkon exekúcie,odmenu za exekúciu exekútorovi,ktorá je obvykle 15-25% dlžnej sumy,úroky z dlžnej sumy,ktorú počíta exekútor až do doby úplného vyrovnania pohladávky,ktoré sú obvykle 0,2-9% z dlžnej sumy za každý deň o ktorý sa predlžuje kompletné splatenie dlžnej sumy,rovnako nárok na úroky z dlžnej sumy má aj veritel,ktorý o vymáhanie dlžnej sumy požiada,súdne trovy a trovy za právne zastúpenie súdu,ktorý vydá rozhodnutie o exekúcii,takže celková dlžná suma narastie velmi rýchlo do astronomickej výšky....pravidlá a spôsob exekúcie si stanovuje exekútor a exekútor nieje povinný vyhovieť žiadosti o splátkový kalendár,exekúcii bolo možné sa vyhnúť dohodou s pôvodným veritelom v predsporovom konaní a s ním si dohodnúť splátkový kalendár,nie nechať to dôjsť až k exekúcii,ktorá je za normálnych okolností až najposlednejší spôsob vymáhanie dlhov od neplatičov...-

Problem bude, ze ta exekutor uz navstivil. Oni totiz zvyknu najprv pisat a ked zareagujes hned mas polovciku ich opravnenych nakladov hned dole (aspon u nas). Dokonca nemusis ist ani na sud staci im zavolat a oni sami po "urgencii" naklady znizia na cca 50%.
Tuto fintu mi kedysi poradila advokatka (nejaka exekucia za ciernu jazdu v MHD;o)) a naozaj exekutor neprotestoval a platil som asi polovicu toho co chcel.
Ale je mozne, ze v CR to takto nefunguje, pravna rada od odbornika v tomto pripade pomoze viac.

Výše odměny je dána vyhláškou. Jestli se ti náklady exekučního řízení připadají vysoké, můžeš proti uvedenému příkazu podat do 8 dnů od doručení, námitky. V námitkách uvést s čím nesouhlasíš a z jakého důvodu. Námitkami se bude nejdříve zabývat exekutor, pokud nevyhoví je povinen věc postoupit soudu.

Podání námitky nemá odkladný účinek.

Dohoda o splátkovém kalendáři je dobrovolná, exekutor ji nemusí uzavřít. Nicméně je povinen se jí zabývat. Protože není určena forma, jakou takovou dohodu iniciovat, nemůže vám exekutor namítat způsob. Mimochodem, to jak si bere peníze je jistý způsob splátkového kalendáře...

Nakonec si neodpustím že na předžalobní upomínku může kašlat jen dobrodruh...

ono to je celkem nové.ale mohou si účtovat náklady přiměřený vymáhaný částce - tj. příklad že tě kvůli 1500,- nemůžou jako dřív připravit klidně o 40000,-

navíc tohle cestovný a další náklady(soudní úkony, obálky-poštovné, telefonáty,apod.) ti musí ale už soudu pokud se odvoláš prokázat.na ty maj nárok ale jak psáno v přiměřené výši k dluhu.

Pokud se na soud vyprdneš v podstatě jsi mu dal za pravdu a zaplatíš to co příjde v pl. příkazu.
Jeho odměna je na tom stejně.

Navíc už by soud neměl povolit nebo tolerovat to že ty ji např. z Prahy a půjde po tobě nějakej šašek ze Zlína, měl by tě dostat někdo přiměřeně blízko-viz ty náklady, který soud může upravit pokud už se tak stane.Tohle by mělo být už i v zájmu samotnýho exekutora, který na tenhle příklad může sám doplatit a postoupit tě někomu blíž.

Pak tu máš to že ta tvoje exekuce může být hodně stará a jim vlastně to dává právo jít po tobě a účtovat ti to po staru.

Tady už ale soupis věcí na místě proběhl, odvolal bych se, pak záleží na soudu a na ambicích exekutora, jestli se ti částka sníží.

S tim telefonátem je to tak.Měl by si jim správně zavolat nebo dojít tam osobně.Oni ti to sami navrhnou, chce kapku komedie-že nemáš, není z čeho apod. oni ti ho během krátké doby zašlou sami po dohodě. Dopis pokud jim s timhle nesprávně napíšeš si mohou vyložit po svém a radši dělaj mrtvého brouka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru