Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekutor mne navštívil - výše předběžných nákladů zadržení majetku ?

Zdravím vás,
dnes mne navštívil soudní vykonavatel ohledně exekuce od mr.Vrány

dal jsem mu zhruba 45% výše dluhu - tj 15tkč, zbývá doplatit cca 16tkč - dal mi na to čas do Úterka.

jde o to že dluh byl navýšen o 13200Kč. - Předběžné náklady zadržení majetku.
- buď mají auto které jim bere 100/100 nebo nevim ?
otázka zní
-1. jaké jsou reálné náklady ?

-2. mám to začít řešit teď (požádat o podrobný soupis nákladů) a dluh samozřejmě zaplatit příp až po zaplacení ?

Doplňující otázka - posílal jsem jim dopis ohledně splátkového kalendáře, nezareagovali, prý jsem měl zavolat (telefonát není prokazatelný, oni to prý nahrávají, ale proč by u soudu šli proti sobě ?).

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ono to je celkem nové.ale mohou si účtovat náklady přiměřený vymáhaný částce - tj. příklad že tě kvů… poslední
kamzl 17.04.2015 17:42
kamzl

ono to je celkem nové.ale mohou si účtovat náklady přiměřený vymáhaný částce - tj. příklad že tě kvůli 1500,- nemůžou jako dřív připravit klidně o 40000,-

navíc tohle cestovný a další náklady(soudní úkony, obálky-poštovné, telefonáty,apod.) ti musí ale už soudu pokud se odvoláš prokázat.na ty maj nárok ale jak psáno v přiměřené výši k dluhu.

Pokud se na soud vyprdneš v podstatě jsi mu dal za pravdu a zaplatíš to co příjde v pl. příkazu.
Jeho odměna je na tom stejně.

Navíc už by soud neměl povolit nebo tolerovat to že ty ji např. z Prahy a půjde po tobě nějakej šašek ze Zlína, měl by tě dostat někdo přiměřeně blízko-viz ty náklady, který soud může upravit pokud už se tak stane.Tohle by mělo být už i v zájmu samotnýho exekutora, který na tenhle příklad může sám doplatit a postoupit tě někomu blíž.

Pak tu máš to že ta tvoje exekuce může být hodně stará a jim vlastně to dává právo jít po tobě a účtovat ti to po staru.

Tady už ale soupis věcí na místě proběhl, odvolal bych se, pak záleží na soudu a na ambicích exekutora, jestli se ti částka sníží.

S tim telefonátem je to tak.Měl by si jim správně zavolat nebo dojít tam osobně.Oni ti to sami navrhnou, chce kapku komedie-že nemáš, není z čeho apod. oni ti ho během krátké doby zašlou sami po dohodě. Dopis pokud jim s timhle nesprávně napíšeš si mohou vyložit po svém a radši dělaj mrtvého brouka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru