Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pětiletý dluh - známá pořád nesplácí

Když nebyl sepsán doklad o předání (převzetí) financí už na počátku, pak se toho moc dělat nedá. Ono ani když doklad sepsán byl. Anebo pokud nemáš svědky! Protože když to půjdeš nějakým způsobem řešit - dlužník to zapře, že cokoliv převzal a bude to tvrzení proti tvrzení - já peníze půjčila vs. já nic nedostala - a pak teda to vede do ztracena.
Pokud dlužník uzná svůj dluh podpisem, dá se na něj podat žaloba, ale i samotný podepsaný doklad nic nemusí znamenat. Proběhne soud, co k uznání dluhu přihlédne a vydá rozsudek na vrácení. Pokud k vrácení nedojde i přez vydání rozsudku, může být nařízena exekuce, jenže ...
Ani to ještě nic neznamená, protože dlužník nemusí mít žádný majetek a tak se mu nedá nic vzít, ikdyž si třeba jezdí pro sociální dávky ve "svém" ferrari. Protože to ferrari může být napsáno na babičku dlužníka. A ostatní majetek napsaný na příbuzné... .
Jestli nějaký majetek ale je, pak je nějaká šance se k "něčemu dorvat".
Je mi to líto, ale naše zákony jsou takto nastaveny a myslím, že snad si soudný člověk 2x rozmyslí příště "někomu" půjčovat vyšší částku - třeba i v rodině. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny