Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučenka z úřadu práce

Čao, jsem teď mezi pracemi a tak jsem se rozhodl zaregistrovat na tu chvíli na úřadu práce. Jsem tam čerstvě, byl jsem se jen zaregistrovat a dali mi termín (to je tak 2-3 týdny zpátky). Teď mi přišel dopis nadepsaný "DOPORUČENKA". V něm je psáno, že se pro mě našlo výjimečné a krásné místo na pile a že tam mám nejpozději zítra přijít. Respektive, v dopise je napsáno "Uchazeč o zaměstnání projedná doporučené zaměstnání ve lhůtě do 3 pracovních dnů ode dne převzetí...", kde "do 3 pracovních dnů" je přelepeno takovou tou bílou páskou na tyto účely a propiskou přepsáno na "následující pracovní den".
Tak se tedy ptám;
a) Na úřad mám jít 12.5.2015, proč je tak důležitý, aby mi na to nedali ty 3 dny, jak je evidentně v předloze, ale přepsala mi to na jeden? Může to vůbec, nejsou třeba ty 3 pracovní dny v zákoně?
b) Ve čtvrtek mám pohovor, kde mě přijmou - už jsem u nich byl i na zkoušku, jen na pohovor musím do jiného města, tak jsme se domluvili, ať si to první zkusím, abych zbytečně nejezdil po světě, kdybych to nechtěl dělat. Nejsem si na 100% jistej, že to přijmu, záleží na dalších podmínkách, o kterých jsme po telefonu nemluvili.

Co mám dělat? Nechce se mi zbytečně jezdit na nějakou pilu -> co kdyby s ním nebyla normální domluva? To by mi pak napsal, že jsem místo odmítl a kdybych nešel pracovat k té druhé firmě, byl bych půl roku bez evidence a musel si platit zdravotní? Rozhodně nechci dělat nikde na pile.

Tak ještě jednou, co mám dělat? Rady prosím dnes, zítra už to nebude mít smysl. Díky moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny