Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučenka z úřadu práce

Čao, jsem teď mezi pracemi a tak jsem se rozhodl zaregistrovat na tu chvíli na úřadu práce. Jsem tam čerstvě, byl jsem se jen zaregistrovat a dali mi termín (to je tak 2-3 týdny zpátky). Teď mi přišel dopis nadepsaný "DOPORUČENKA". V něm je psáno, že se pro mě našlo výjimečné a krásné místo na pile a že tam mám nejpozději zítra přijít. Respektive, v dopise je napsáno "Uchazeč o zaměstnání projedná doporučené zaměstnání ve lhůtě do 3 pracovních dnů ode dne převzetí...", kde "do 3 pracovních dnů" je přelepeno takovou tou bílou páskou na tyto účely a propiskou přepsáno na "následující pracovní den".
Tak se tedy ptám;
a) Na úřad mám jít 12.5.2015, proč je tak důležitý, aby mi na to nedali ty 3 dny, jak je evidentně v předloze, ale přepsala mi to na jeden? Může to vůbec, nejsou třeba ty 3 pracovní dny v zákoně?
b) Ve čtvrtek mám pohovor, kde mě přijmou - už jsem u nich byl i na zkoušku, jen na pohovor musím do jiného města, tak jsme se domluvili, ať si to první zkusím, abych zbytečně nejezdil po světě, kdybych to nechtěl dělat. Nejsem si na 100% jistej, že to přijmu, záleží na dalších podmínkách, o kterých jsme po telefonu nemluvili.

Co mám dělat? Nechce se mi zbytečně jezdit na nějakou pilu -> co kdyby s ním nebyla normální domluva? To by mi pak napsal, že jsem místo odmítl a kdybych nešel pracovat k té druhé firmě, byl bych půl roku bez evidence a musel si platit zdravotní? Rozhodně nechci dělat nikde na pile.

Tak ještě jednou, co mám dělat? Rady prosím dnes, zítra už to nebude mít smysl. Díky moc.

Předmět Autor Datum
To by mi pak napsal, že jsem místo odmítl Šel bych na tu pilu a choval se tam jako nejposlednější v…
Dale Cooper 04.05.2015 21:04
Dale Cooper
Což o to, na pile nepotřebuješ žádný velký kvality, nevím, jestli bych pochodil. Spíš zkusím rozumno…
Rainy 04.05.2015 22:46
Rainy
pokud jim na ÚP do těch 3 dnů dáš prokazatelně najevo že tě vemou u tam či onam jak píšeš, považuj t…
kamzl 05.05.2015 00:13
kamzl
Nerozumím termínu jsem teď mezi pracemi Když máš někde slíbenou práci, proč tě nevzali rovnou? Nen…
Yarda 05.05.2015 07:10
Yarda
jsem teď mezi pracemi Eufemismus pro nezaměstnanost užívaný zejména v USA - "between jobs".
Wikan 05.05.2015 08:43
Wikan
Skončil jsem u firmy, protože došly zakázky - slíbená práce je trochu oříšek (ve výškách, fyzicky, p…
Rainy 05.05.2015 08:54
Rainy
Když tu čtu tvůj příspěvek, vybavuje se mi přísloví o vrabci v hrsti a holubu na střeše. Vážně by ti…
Yarda 05.05.2015 09:42
Yarda
Na pile bych vydělal několikrát míň peněz. Dokud můžu, rád bych dřel a vydělal nějaký chechtáky, jse…
Rainy 05.05.2015 12:04
Rainy
Já jsem měl to samý - v jedné fabrice jsem skončil a ve druhé jsem měl přislíbený místo, už jsem abs…
Prasak 05.05.2015 19:06
Prasak
No tak běžte na to místo od ÚP. Tam s vámi stejně nesepíšou pracovní smlouvu hned na místě. A ve čtv…
Kurt 05.05.2015 19:29
Kurt
Abych to tu nějak uzavřel, na pile měli naštěstí plno, takže tak :-) poslední
Rainy 07.05.2015 20:15
Rainy

Což o to, na pile nepotřebuješ žádný velký kvality, nevím, jestli bych pochodil. Spíš zkusím rozumnou domluvu. Řeknu mu, že bych raději jinou práci, přece si sám raději zaměstná někoho, kdo mu bude vyhovovat, ne?

Nevíš, jak je to s tou lhůtou, do kdy musím tu doporučenku nechat potvrdit?

pokud jim na ÚP do těch 3 dnů dáš prokazatelně najevo že tě vemou u tam či onam jak píšeš, považuj tu jejich "doporučenku" na pilu za bezpředmětnou.

O domluvě na nabízených zaměstnáních, které ti ÚP dohodlo se nedá mluvit.Je několik možností jak to dopadne a všechy stojí za vyliž...

Prvně to že i kdyby tě někde vzali musí ti dát zkušební dobu a to bývá 3 měsíce, jestli si najdeš něco lepšího, odejdeš ihned.Jestli ti dají smlouvu na neurčito(demagogie-ale stát se může) počítej že 2 krásný měsíce ještě ze zákona musíš dělat-bo jít marodit-nějakej moribundus najít v těle bude potřeba.

Pak máš možnost tam jít sám s tou "doporučenkou" z ÚP, zahraješ divadlo typu, že to máš daleko, že jsi kuchař a ne truhlář, jsem alergický na prach a ta pila ti tam dá...a to pozor! žádný že tě neberou kvůli těm příkladům co jsem ti psal ale pošlou po tobě nebo doporučeně na pracák něco v tom smyslu že "místo je již obsazeno a další vhodnou pozici pro tebe nemají"

Hele jestli rada na dnes a hodně rychá: až tam dneska půjdeš pověz jim na pracáku o tvém místě, tu brigádu-bo zkoužku bych nezmiňoval, mohli by to brát že jsi při evidenci na pracaku delal na černo, pak jak tu píšeš bys musel doplácet to zdrávko a socku- při nejmenším dostaneš nějaká lejstra pro toho budoucího zaměstnavatele a během pár dní to s pracákem dořešíš aby tě mohli vyřadit a ty v klidu pracovat.

prostě se dneska ještě stav u toho koho jsi si našel, na personálním nebo s vedoucím se domluv buď o papíru pro pracák,nebo si řekni aspoň o telefon, oni mu zavolají a dořeší zbytek.

Skončil jsem u firmy, protože došly zakázky - slíbená práce je trochu oříšek (ve výškách, fyzicky, psychicky a časově náročná) a chtěli, abych si ji první zkusil, než něco budeme podepisovat. Musím se upisovat v Brně a domluvili jsme se na čtvrtek, protože tam vezu od mojí otce do nemocnice - a jak říkám, ještě jsme neprobrali všechny aspekty, tudíž si nejsem stoprocentně jistej, že se upíšu.
Mezi pracemi se tady vážně nepoužívá?

Já jsem měl to samý - v jedné fabrice jsem skončil a ve druhé jsem měl přislíbený místo, už jsem absolvoval pohovory, jen jsem čekal, až vyšší vedení oficiálně schválí novej flek a vrátí se ředitel z dovolené. Takže jsem měl 5 týdnů čas, než jsem podepsal novou smlouvu.
Na ÚP jsem narovinu řekl, že budu mít novou práci, jen musím počkat, tak ať mi zbytečně žádnej jinej job nehledají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru