Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučenka z úřadu práce

Čao, jsem teď mezi pracemi a tak jsem se rozhodl zaregistrovat na tu chvíli na úřadu práce. Jsem tam čerstvě, byl jsem se jen zaregistrovat a dali mi termín (to je tak 2-3 týdny zpátky). Teď mi přišel dopis nadepsaný "DOPORUČENKA". V něm je psáno, že se pro mě našlo výjimečné a krásné místo na pile a že tam mám nejpozději zítra přijít. Respektive, v dopise je napsáno "Uchazeč o zaměstnání projedná doporučené zaměstnání ve lhůtě do 3 pracovních dnů ode dne převzetí...", kde "do 3 pracovních dnů" je přelepeno takovou tou bílou páskou na tyto účely a propiskou přepsáno na "následující pracovní den".
Tak se tedy ptám;
a) Na úřad mám jít 12.5.2015, proč je tak důležitý, aby mi na to nedali ty 3 dny, jak je evidentně v předloze, ale přepsala mi to na jeden? Může to vůbec, nejsou třeba ty 3 pracovní dny v zákoně?
b) Ve čtvrtek mám pohovor, kde mě přijmou - už jsem u nich byl i na zkoušku, jen na pohovor musím do jiného města, tak jsme se domluvili, ať si to první zkusím, abych zbytečně nejezdil po světě, kdybych to nechtěl dělat. Nejsem si na 100% jistej, že to přijmu, záleží na dalších podmínkách, o kterých jsme po telefonu nemluvili.

Co mám dělat? Nechce se mi zbytečně jezdit na nějakou pilu -> co kdyby s ním nebyla normální domluva? To by mi pak napsal, že jsem místo odmítl a kdybych nešel pracovat k té druhé firmě, byl bych půl roku bez evidence a musel si platit zdravotní? Rozhodně nechci dělat nikde na pile.

Tak ještě jednou, co mám dělat? Rady prosím dnes, zítra už to nebude mít smysl. Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Abych to tu nějak uzavřel, na pile měli naštěstí plno, takže tak :-) poslední
Rainy 07.05.2015 20:15
Rainy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru