Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Príkaz na vykonanie exekúcie zráźkami zo mzdy

Dobrý deň
Chcem sa opýtať na príkaz na vykonanie exekúcie zráźkami zo mzdy.
Mám pohľadávku vo výške 549€ a jej prislušenstvo vo výške 198€. A prišiel mi príkaz na zrazenie z 2/3 zo mzdy.
Pracujem brigádne a zarábam 190€. Od 1.6. budem pracovať na zmluvu a budem zarábať 300€ mesačne. Chcem sa opýtať koľko mi možu strhnúť, keď píšu 2/3 zo mzdy? Nemusí mi ostať nejaké minimum na živobytie?

ďakujem za odpoveď, s pozdravom Kika

Předmět Autor Datum
nevim jak váš systém, se moc v eurech,vlastně vůbec neorientuju,ale mě z cca +/- 16000 KČ nechávají…
kamzl 19.05.2015 22:59
kamzl
No tak takhle to 100% fungovat nebude.
pedrosoo 20.05.2015 07:24
pedrosoo
Funguje to, každá lepší firma má personálního nebo mzdového ředitele, většinou jako u nás to jest čl…
kamzl 21.05.2015 19:59
kamzl
pokial máš trvalé zamestnanie,tak musia nechať životné minimum,pokial nemáš trvalé zamestnanie,exekú…
audax 20.05.2015 05:30
audax
Dluh: – pro dlužníka – závazek – pro věřitele – pohledávka poslední
ivzez 25.05.2015 03:28
ivzez

nevim jak váš systém, se moc v eurech,vlastně vůbec neorientuju,ale mě z cca +/- 16000 KČ nechávají 9017KČ, to jest nějaké spočtené které nám dlužníkům v Česku +/- nechávají-prostě musí,procenta si pak spočtěte, záleži tu na tom jak a kolik dětí vyživujete a zda jsou pohledávky přednostní či ne a pak zda vlastníte svůj účet nebo si necháváte posílat výplatu k někomu.řekl bych že to bude obdobné i u vás.

Je lepší když už to došlo do téhle fáze držet se práce-zaměstnání a exekutorovi nabídnout-povinně nahlásit -srážky ze své mzdy-platu, potom si najít nějakou dobrou duši která si nechá vaši výplatu zasílat k sobě na účet a vám ji pak dá.

jinak bez komunikace s exekutorem nastane blokace účtu v bance a nedostanete se ani ke koruně-euru-halíři-bo co to tam máte.Personální nebo mzdovka pak zašle jen to co ze zákona musí a zbytek vám zašle na účet známého,jinak by musela veškerou vaši výplatu buď rozdělit nebo postupně splácet pohledávky bez ohledu na vaše nutné potřeby.

Funguje to, každá lepší firma má personálního nebo mzdového ředitele, většinou jako u nás to jest člověk s nějakým právním vzděláním tohodle směru.Mě to moc práce nedalo, jen si domluvit si schůzku a říct mu svůj problém.Na jeho příkaz mi toto mzdová účtárna umožnila.

Není to sice moc legální ale ta možnost tu je.Exekutorovi to taky nevadí, to jisté měsíčně něco o de mě má a po pravdě na tenhle "podraz" toho moc nevymyslí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru