Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet pro zákazníky

Zdravím,
chtěl bych umožnit návštěvníkům kavárny přístup k internetu. Po technické stránce nemám problém, ale jak po právní?
Aktuální smlouva na net mi zakazuje umožnit přístup k připojení třetí osobě, ale firma by neměla problém uzavřít dodatek.
Ale předchozí poskytovatel mi tvrdil, že pokud tohle chci udělat, stávám se také poskytovatelem internetu a musím se na to někde registrovat, mít povolení, zaplatit jakousi kauci,... Jestli je to opravdu takhle složité, tak jak to, že to provozuje kdejaká restaurace, ubytovna,... Nějak to obchází nebo na to prostě dlabou? Vzhledem k různým záškodníkům v okolí bych v tom rád měl jasno.
Dík.

Předmět Autor Datum
wifi zabezpečíš WPA2 a dáš heslo, v rámci omezeného prostoru a pro určité klienty je to definováno j…
TNT 01.06.2015 22:48
TNT
to možná platí tak u společností typu O2, Vodafone, T-mobile a jejich virtuálních poskoků.Místní spo…
kamzl 01.06.2015 23:27
kamzl
nájsť si takého poskytovatela,ktorý to zmluvou o pripojení neobmedzí...ako už napísal kamzl.neexistu… poslední
audax 02.06.2015 13:39
audax

wifi zabezpečíš WPA2 a dáš heslo, v rámci omezeného prostoru a pro určité klienty je to definováno jako privátní síť a na to se nevztahuje telekomunikační zákon potažmo to není třeba registrovat pod křídla ČTU, do doby než by se o tu síť ČTU zajímala od nějakého bonzáka :-) pro klid duše je lepší nastavit síť jen pro http protokol a ostatní zaříznout, porty a tak, výkon wifi jen do prvních zdí kavárny

to možná platí tak u společností typu O2, Vodafone, T-mobile a jejich virtuálních poskoků.Místní společnosti poskytující ať už bezdrátové či optické připojení tohle neřeší.

Stačí si pořídit wi-fi adaptér a je na vás za to zašifrujete nebo ne.Krásný příklad toho jest ve větších městech nebo kulturních památkách(ke kdejaké aplikaci nebo webu, který vás naviguje-podává informace-z webu) kde se připojujete automaticky nebo po zeptání na info centru vám sdělí zadarmo heslo protože službu si platí a neznám zákon který by omezoval v dnešní době wi-fi připojení, pokud se připojíte je to na vaše riziko.tohle většina subjektů nijak nezpoplatňuje mimo vyjímek.

nájsť si takého poskytovatela,ktorý to zmluvou o pripojení neobmedzí...ako už napísal kamzl.neexistuje žiadny generálny zákon,ktorý by zakazoval poskytnúť možnosť sa pripojiť na wifi viacerým luďom,to len niektorí poskytovatelia takto naháňajú peniaze,zakážu poskytnúť možnosť pripojenia tretej osobe,lebo by z toho nemohli inkasovať dodatočný poplatok....povolenia,licencie a podobné musíš mať/ platiť len v prípade verejnej produkcie autorsky chráneného obsahu-v kaviarni verejné púšťanie hudby,filmov,televízie na rozhlasových,prehrávacích,zobrazovacích zariadeniach....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru