Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet pro zákazníky

Zdravím,
chtěl bych umožnit návštěvníkům kavárny přístup k internetu. Po technické stránce nemám problém, ale jak po právní?
Aktuální smlouva na net mi zakazuje umožnit přístup k připojení třetí osobě, ale firma by neměla problém uzavřít dodatek.
Ale předchozí poskytovatel mi tvrdil, že pokud tohle chci udělat, stávám se také poskytovatelem internetu a musím se na to někde registrovat, mít povolení, zaplatit jakousi kauci,... Jestli je to opravdu takhle složité, tak jak to, že to provozuje kdejaká restaurace, ubytovna,... Nějak to obchází nebo na to prostě dlabou? Vzhledem k různým záškodníkům v okolí bych v tom rád měl jasno.
Dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nájsť si takého poskytovatela,ktorý to zmluvou o pripojení neobmedzí...ako už napísal kamzl.neexistu… poslední
audax 02.06.2015 13:39
audax

nájsť si takého poskytovatela,ktorý to zmluvou o pripojení neobmedzí...ako už napísal kamzl.neexistuje žiadny generálny zákon,ktorý by zakazoval poskytnúť možnosť sa pripojiť na wifi viacerým luďom,to len niektorí poskytovatelia takto naháňajú peniaze,zakážu poskytnúť možnosť pripojenia tretej osobe,lebo by z toho nemohli inkasovať dodatočný poplatok....povolenia,licencie a podobné musíš mať/ platiť len v prípade verejnej produkcie autorsky chráneného obsahu-v kaviarni verejné púšťanie hudby,filmov,televízie na rozhlasových,prehrávacích,zobrazovacích zariadeniach....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru