Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stavba domu - nedodržení lhůty

Zdravím,

mám trochu problém se stavební firmou. Nechal jsem si stavět dům na klíč, a jelikož ještě stále není hotov - 29.5.2015 mi byl předán protokol o předání stavby - již v něm byly chyby ohledně termínu zahájení a hlavně věta o dokončeném díle, tuto větu jsem škrtl a řekl že dům není hotov a vypsal jsem položky, kvůli kterým si myslím, že dům není hotov.

mám tady pár odstavců ze smlouvy o zhotovení díla - předem říkám, že ve stavebním deníku je datum převzetí pozemku a zahájení stavby 28.8.2014

1. Zhotovitel zahájí práce na zhotovení díla dnem podpisu protokolu o předání staveniště a dílo dokončí a předá objednateli řádně zhotovené nejpozději do 9 měsíců od zahájení prací na stavbě.Ve zvláštním případě může být tato lhůta prodloužena o 3 měsíce.Zhotovitel se zavazuje převzít staveniště po vyřízení všech povolení.


IX. Smluvní sankce


1. Pokud by zhotovitel nepředal dokončené dílo ve smluveném termínu, náleží objednateli náhrada nákladů a škod ,které mu tímto vznikly.

2. Dále pak zaplatí objednateli jednorázovou smluvní pokutu ve výši 50.000kč.

Nyní je 1.6.2015 a firma se sama ani nezajímá o to, dodat zbylé věci, případně dokončit nedostatky.

Myslíte, že tímto vzniká nárok na smluvní pokutu? Vzhledem k tomu, že ve stavebním deníku ani nikde jinde není napsáno, že se stalo cokoliv proč by se měla lhůta prodloužit o ty dané 3 měsíce (počasí, nedostatek určitého materiálu, či cokoliv) ?

Děkuji Alekih

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny