Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost kamionu

Zdravím, potřeboval bych radu od někoho, kdo jezdí kamionem.
Moc tomu zatím nerozumím a nejspíš příští týden už nastupuji do práce právě řidiče C.
Všude je řečeno že nad 7.5t se smí jet max 80km/h, že je to hlídané tachografem - překročení rychlosti je zaznamenáno a při první policejní kontrole jsou problémy. Ale když tak jezdím osobákem tak se začínám zaměřovat na jízdu kamionů, kteří jen velice málo, řekl bych cca 10% dodržuje tu 80km/h. Většina jezdí 90km/h pár jsem jich potkal co si to letěli přes stovku(měřeno podle GPS). Tak jak to potom funguje? Vím, že digitální tachograf jde nějak oblbnout magnetem. Ale co u analogového(se kterým budu jezdit)? Nerad bych o práci hned přišel se slovy že jsem se táhl pomalu..... nevím jak to chodí tak je to těžký no.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čau nákladní auta jsou dnes vybaveny omezovačem rychlosti který je nastaven na max 90km/h ..... jezd… poslední
betisa 05.07.2015 14:15
betisa

čau nákladní auta jsou dnes vybaveny omezovačem rychlosti který je nastaven na max 90km/h ..... jezdím asi 10let po dálnici prostě na max. co omezovač dovolí 87 - 90 a nikdy mě policie nestavěla,jen od kolegy jsem slyšel,že ho prý brali při 85km ale nevím důvod.Většinou 10km tolerují,alespon co vím i když se stane nehoda např.kde je 70 a ty povalíš 80 tak jsi v toleranci (tolerance tachografu v autě a polic.radaru)...
právě je problém,že skoro všichni valí na max co omezovač dovolí a potom když někoho dojedeš tak ho předjíždíš 10minut :-) moje zkušenost poslední dobou je si nasadit tak 85km/h a defakto jedeš sám a když po dlouhý době někoho dojedu vypnu omezovač tím ho předjedu vcelku rychle a po chvíli zase upravím na těch 85km/h a je to...:-) ale každý má asi svůj styl a fígle :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru