Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedoručení důležitého dopisu - dá se to úspěšně řešit právně?

Vždyť jste nic konkrétního nenapsal a ptáte se, zda vám pošta škodu uhradí...
Kdo dopis odeslal a kdy (jestli se jednalo o dopis tak zásadní důležitosti není možné ho odesílat den nebo dva před jednáním, nýbrž alespoň týden), jakým způsobem měla neúčast na jednání dopad na finance, jak dlouho k vám dopis šel, kdo způsobil to, že dopis nedostal včas( nebyl jste to třeba vy tím, že jste nevybíral schránku ve které byl lísteček, že je na poště ? - pak je to jen vaše vina/smůla), atd., atd.
Obecně je pošta zodpovědná pouze za to, že dopis/balíček doručí a pokud nedoručí, musí uhradit výši, do které byl balík pojištěn. To, že dopis/balík doručí namísto slibovaných 2 prac. dnů třeba za 14, s tím nic neuděláte. Můžete se s nima maximálně dohadovat o tom, aby vám vrátily poštovné, protože deklarovaná kvalita služeb je v přímém rozporu s realitou.
Tedy by bylo záhodno se zamyslet, zda pro důležité dokumenty využívat služeb české pošty. Takovou zhovadilost si většinou dovolí pouze státní instituce a to čistě z toho důvodu, že tam je všem vše u p*dele (stejně jako na české poště).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny