Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se bude řešit udavačství v EET?

Nie sed doma, nadavaj na vladu ako sa kradne, na stat, co ti z vyplaty polovicku zoberie na odvodoch, alebo ak podnikas tak na danovy urad, co ta "nuti" zatajovat polovicku prijmov.
Ono je to normalne vlastne, ze ten remeselnik zobral prachy na ruku a nezdanil je. Neprasknes ho lebo to sa predsa nerobi. To predsa nie je tvoja vec, to je vec statu, mame tu policiu, danovakov a neviem koho este tak co sa mas do toho starat ty, ze? Ved ten remeslnik je vlastne chudak, co sa snazi prezit a praskanie je fuj.
Stale nic? Stale nevidis tu dvojaku moralku, ten dvojaky meter?
Ked niekto okradne stat na daniach pri DPH podvode o stamiliony a vedel by si o tom prasknes ho? Mozno ano. Pozeras sa na takeho cloveka ako na zlodeja? Urcite ano.
Tak preco odpustas uz vopred ludom, co robia to iste akurat v mensom? Nevadi ti, ze su ich desattisice a ze ta skoda je tiez v milionoch? Teba dane a ich vyber nezaujima? Tebe je jedno z coho bude stat financovat skolstvo, ci zdravotnictvo? Z coho sa budu stavat nove cesty, ci opravovat stare?
Tvoja rola v spolocnosti spociva v tom, ze sa mas spravat tak, aby si sa za svoje spravanie nemusel hanbit. A keby bola na SK/CZ hanba vyhybat sa plateniu dani tak by sa tak spravala vacsina ludi. Lenze u nas to hanba nie je, u nas sa to povazuje za nieco hrdinske. Ty sam na to nahliadas ako na nieco neskodne co nestoji za tvoju pozornost.
Keby sa kazdy spraval tak, aby sa za to nemusel hanbit tak tu nie je koho praskat a to je to o com cely cas melem. Na severe je platenie dani prirodzenost, oni su na to hrdi, ze platia dane statu a ten sa im za to odmenuje a naopak nechapu ludi, ktori sa snazia stat oklamat a maju k tomu 0 toleranciu.
Ja ked naznacim, ze by som bol rad keby bola 0 tolerancia pre takychto jedincov aj u nas som hned vyhlaseny za idiota a praskaca. Ale ono to vobec nie je o praskani, cela pointa je len v tom ako sa pozerame na dane, na stat, na danove uniky a pod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny