Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytopení sousedů v panelovém domě

Vůbec se v té problematice neorientuješ :-/
V principu fungují obě tato pojištění obdobně. Pojišťovna za tebe hradí škodu dle pojistné smlouvy, kterou způsobíš, ale vždy jen do výše pojistky a podle také podle svých "tabulek", které vůbec nemusí odpovídat realitě.
Cokoliv, co bude nad rámec pojištění, zaplatíš ty, jako ten kdo škodu způsobil, už ze svého. Například ta nedávná nehoda na přejezdu ve Studénce. Dopravce má pojištění na 35 mil., škoda je 150 mil., takže 115 mil doplatí dopravce ze svého.
A navíc, i když pojišťovna vyplatí částku, která je daleko pod limitem pojistné částky, víc platit chtít nebude a já jako poškozený nebudu spokojen, obrátím se se svým nárokem na soud a žalovat budu samozřejmě tebe, nikoliv pojišťovnu. Poškozený je vždy ve vztahu zásadně s tím, kdo mu škodu způsobil.
Jestli žiješ v domění, že když jsi pojištěn, nebudeš už nikdy muste nic doplácet ze svého, jsi na velikém omylu. I případy, kdy majitel vozu/řidič doplácí další část škody ze svého, protože pojišťovna vyplatila "málo" podle tabulek a poškozený se obrátil na soud se svým nárokem na úhradu škody vyšší, nejsou nikterak zřídkavé. Je potom jen na tobě, aby jsi to, co jsi musel doplatit sám, vymohl třeba soudně od své pojišťovny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny