Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatné umístění elektrické přípojky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Koupil jsem pozemek na kterém je špatně umístěna elektrická přípojka ČEZ. Je umístěna v příjezdové komunikaci. O přeložku žádat je hloupost jelikož někdo musel udělat chybu. ČEZ se k tomu staví způsobem že za nic nemůžou a že dostali jen papíry které podepsali. A že mám zkusit kontaktovat stavební firmu nebo projektanta který s tím má souviset. Napadá někoho něco? Děkuji

Předmět Autor Datum
My to máme taky, když dávali v obci dráty do země postavili nám budku do vjezdu na chalupu kde jsme…
kamzl 13.08.2015 12:03
kamzl
Děkuji za odpověď. Nám CEZ poslal vyčíslení prelozky přibližně na 50 tisíc když vše proběhne tak jak…
Pavlas3010 13.08.2015 13:36
Pavlas3010
tak když to jinak není možný, ten sloupek tam opravdu vadí, jestli na to máte čas a hlavně ty peníze… poslední
kamzl 13.08.2015 14:01
kamzl

My to máme taky, když dávali v obci dráty do země postavili nám budku do vjezdu na chalupu kde jsme parkovali auto, nyní už tam neprojede protože navíc museli zvednou silnici a je tam příkrý svah.

ČEZ za tohle nemůže, jsme slyšeli taky. Přeložku si prvně necháte na projektovat vy, zaplatíte ji a samozřejmě všechno kolem.

Ale to není vyhráno i kdyby jste s tím souhlasil protože je potřeba spousty dalších povolení, vyjadřovaček, plánů, takže jedna taková pidi přeložka byť v našem případě by se pohybovala řádově kolem 300000,-

Ona to je pravda ona za to může externí firma, která díry kopala, budky umísťovala a samozřejmě projektant a dozor ČEZ tahá jen dráty.

U soudu se nejdřív bude zjišťovat kdo z těch tří udělal chybu a po něm můžete pak žádat náhrady nákladů, samozřejmě u dalšího soudu.

Příjezdovou komunikaci bych si nějak rozšířil, situaci neznám jak to tam vypadá, a na budku se vyprdnul, maximálně ji obsázel nějakými keříky, nebo ji zakomponoval jako součást místa pro popelnici.Nám za tenhle paskvil dala obec i když nemusela jedno parkovací místo zdarma na proti chalupě a zařídila jeho vydláždění a značku.Furt starosta věděl že to bude stát míň peněz, času a problémů než přeložka.

Je s tím víc starostí než to vypadá a výsledek není jistý.

Děkuji za odpověď. Nám CEZ poslal vyčíslení prelozky přibližně na 50 tisíc když vše proběhne tak jak má. Myslíte ze ma cenu se pak soudit pro takovou to částku? Žádal bych náhradu po firmě která to vystavila. Na CEZu mi řekli název firmy. Prý měla na starosti výstavbu i projektování.

tak když to jinak není možný, ten sloupek tam opravdu vadí, jestli na to máte čas a hlavně ty peníze proč ne.Do finálního stavu si hradíte, zhotovujete a obíháte sám.

Žádost o přeložku dáváte na ČEZ se vším potřebným.Nechci rozjíždět nějaký trafiky ale to by asi bylo jediný čeho bych se bál. že po tom kdy si všechno pracně oběháte, necháte zhotovit, zaplatíte nemalé peníze se někdo někde v tom kolotoči domluví že se to stopne kvůli nějaký prkotině, kor když by někomu mělo jít o kejhák.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru