Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem informativní osobní list důchodového pojištění, proplacení vstupní prohlídky

Dobrý den, můj budoucí zaměstnavatel vyžaduje informativní osobní list důchodového pojištění za celou mojí pracovní kariéru, což je 30 let. Dal jsem mu již zápočtový list od předchozích 4 zaměstnavatelů (což je cca za 10 let zpět), ale pořád to prý nestačí, aby zaměstnavatel mohl určit platový výměr (pracuji jako učitel).

Má na to právo? Protože předchozí zaměstnavatelé toto nevyžadovali. Stačil vždy jen předchozí zápočtový list.

Také mi budoucí zaměstnavatel nechce proplatit vstupní zdravotní prohlídku 660 Kč. Prý měli nedávno kontrolu a prý se to nesmí proplácet...Je to pravda?

Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
To první je hodně divné, poměry ve školství ale neznám. Kdo hradí vstupní lékařskou prohlídku? Úhr…
L-Core 25.08.2015 08:33
L-Core
Tak dnes mi bylo proplacení lékařské prohlídky zamítnuto - prý škola nemá peníze. A ještě něco - by…
n.u.r.v. 25.08.2015 19:12
n.u.r.v.
i to se může stát, většina firem toto proplácí, ale nějaké polostátní či státní organizace tam je pr… poslední
kamzl 25.08.2015 20:11
kamzl

To první je hodně divné, poměry ve školství ale neznám.

Kdo hradí vstupní lékařskou prohlídku?

Úhradu za vstupní lékařskou prohlídku upravuje § 59 odst. 2 zákona o specifických zdravotních službách. Zde se píše, že vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Pokud zaměstnavatel s touto osobou uzavře pracovně právní vztah, pak hradí vstupní lékařskou prohlídku on. Existuje zde také možnost dohody mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

http://bozp-info.bozpcentrum.cz/vstupni-lekarska-p rohlidka-pro-zamestnance.c000005.html

...nebo podrobně tady

Tak dnes mi bylo proplacení lékařské prohlídky zamítnuto - prý škola nemá peníze.

A ještě něco - bylo slíbeno, že pracovní smlouvu budu mít od 24.8. (ten den jsem do práce přišel), ale protože jsem u sebe neměl výpis z rejstříku trestů, řekli mi, abych nejprve donesl ten výpis. Dnes, když jsem ho dodal (s datem 15:17), dostal jsem pracovní smlouvu, kde bylo uvedeno počáteční datum 25.8. Prý to museli napsat takto, protože na výpisu z rejstříku trestu je sice datum 24.8., ale je tam uveden i čas 15:17, což je prý už po pracovní době. Nezdá se Vám to divné?

i to se může stát, většina firem toto proplácí, ale nějaké polostátní či státní organizace tam je problém, i třeba to že "nemají peníze".

Ten časový údaj je kolikrát důležitý, viz to nahoře, jestliže šetří i na proplacení lékařské prohlídky, tak budou šetřit i na tomhle a hlídat to.To bych v tom viděl já, pak je tu taky fakt, že to není jen ve školství ale všude i v soukromém sektoru, dokud nemáte potřebnou prohlídku, výpisy a různý další doklady podklady(životopis, výpis z RT, ...) můžete mít smlouvu slíbenou ale ale datum tam bude až jako píšete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru