Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamační protokol

Tak já to jen shrnu:

Zvolila jste řešení, kdy notebook vy sama na své náklady někam odesíláte, budete 30 dní zcela bez něj, po třiceti dnech se vám vrátí ten samý s vyměněným displejem. Následně se budete dohadovat s prodejcem o tom, aby vám proplatil náklady za odeslání.

Pokud byste reklamovala přímo u výrobce jako já, mohla byste odeslat notebook bez harddisku, výrobce by poslal někoho, kdo by notebook vyzvednul přímo u vás doma zcela zdarma a za týden by vám zdarma dovezl notebook s vyměněným displejem až k vám domů.

Představa, že dostanete zcela nový notebook je mylná. Věta, že pokud se na věci do 6 měsíců od koupi objeví závada, platí, že věc danou závadou trpěla od začátku, má jeden důležitý dovětek, který se nějak lidem vykouřil z hlavy a sice: pokud prodejce neprokáže opak.
Pokud by závada v monitoru byla od počátku, musela byste si ji všimnout, protože při používán na monitor koukáte a pak má zákazník povinnost tuto vadu oznámit neprodleně a ne až po x měsících. A pokud tam od začátku nebyla, tak je zjevné, že i dle zákona tam od začátku nebyla. Celkem snadné dokazování.
Kromě toho i kdyby nakrásně uznal prodejce/výrobce, že tam vada byla od začátku, je výměna vadné části dle zákona zcela dostačující. Navíc výměna v případě displejů se u notebooků dělá při závadě automaticky. Je to násobně levnější než se pokoušet o opravu.
Opravdu to nefunguje tak, že si koupíte auto, za 2 měsíce vám praskne výfuk a vy na základě toho budete chtít nové auto namísto výměny výfuku....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny