Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamační protokol

Ahojky rádci a rádkyně.
Chystám se reklamovat 3 měsíce starý notebook a prodejce mi poslal vzor reklamačního protokolu. Musím ten protokol vyplnit, nebo je to povinností prodejce? Pakliže jej vyplním, co by takový protokol měl obsahovat, na co si mám dát pozor?
Děkuji za rady a přeji hezký den :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokial vzor reklamačného protokolu obsahuje kolonky,ktoré vyplňuje reklamujúci,tak je potrebné prísl…
audax 27.08.2015 15:17
audax
NE !!! Zákazník položí výrobek na pult s oznámením - nefunkční. Tím jeho povinnost končí.
pedrosoo 27.08.2015 16:35
pedrosoo
Notebook je zakoupený přes internet. Takže byste na mém místě nevyplňoval ani ten reklamační protoko…
Mookies 27.08.2015 16:36
Mookies
Nevyplňoval,vraťe dle záručních podmínek,zřejmě v tomto případě asi existuje svoz. Podmínky jsou uve…
pedrosoo 27.08.2015 16:43
pedrosoo
V mém případě musím notebook zaslat na své náklady, ale ptala jsem se prodejce, zda mi je následně p…
Mookies 27.08.2015 16:46
Mookies
Tak já to jen shrnu: Zvolila jste řešení, kdy notebook vy sama na své náklady někam odesíláte, bude… poslední
Araneus84 27.08.2015 20:27
Araneus84

pokial vzor reklamačného protokolu obsahuje kolonky,ktoré vyplňuje reklamujúci,tak je potrebné príslušné kolonky v ňom vyplniť,obvykle by mal obsahovať aj kolonku/priestor,kde reklamujúci vyplní,aká závada sa vyskytla,ako sa prejavuje a čo sa vlastne reklamuje-to môže vyplniť aj zákazník,ale aj ten,čo reklamovanú vec prijíma do reklamačného konania,niekto to vyplniť musí,ale kto to bude,obvykle určí vzor reklamačného formuláru/protokolu,ktorý je obvykle používaný u konkrétneho predajcu alebo zmluvného záručného servisu,ktorý bude reklamáciu vybavovať......príslušné miesta bývajú označené ako "vyplní zákazník","vyplní predajca/servisný technik ",záleží od konkrétneho vzoru,ktorý predajca poskytol.......

Nevyplňoval,vraťe dle záručních podmínek,zřejmě v tomto případě asi existuje svoz. Podmínky jsou uvedeny v záruce. Jako závadu uveďte konkrétní vadu. Podrobný protokol asi žádný. Já to bral jako reklamaci přímou k prodejci.Možná na internetu najdete na stránkách vašeho obchodu podmínky jak postupovat. Většinou to funguje tak,že zavoláte na tel.druhý den přijede PPL a NB převezmou. Tady začíná ta 30ti denní lhůta.

Tak já to jen shrnu:

Zvolila jste řešení, kdy notebook vy sama na své náklady někam odesíláte, budete 30 dní zcela bez něj, po třiceti dnech se vám vrátí ten samý s vyměněným displejem. Následně se budete dohadovat s prodejcem o tom, aby vám proplatil náklady za odeslání.

Pokud byste reklamovala přímo u výrobce jako já, mohla byste odeslat notebook bez harddisku, výrobce by poslal někoho, kdo by notebook vyzvednul přímo u vás doma zcela zdarma a za týden by vám zdarma dovezl notebook s vyměněným displejem až k vám domů.

Představa, že dostanete zcela nový notebook je mylná. Věta, že pokud se na věci do 6 měsíců od koupi objeví závada, platí, že věc danou závadou trpěla od začátku, má jeden důležitý dovětek, který se nějak lidem vykouřil z hlavy a sice: pokud prodejce neprokáže opak.
Pokud by závada v monitoru byla od počátku, musela byste si ji všimnout, protože při používán na monitor koukáte a pak má zákazník povinnost tuto vadu oznámit neprodleně a ne až po x měsících. A pokud tam od začátku nebyla, tak je zjevné, že i dle zákona tam od začátku nebyla. Celkem snadné dokazování.
Kromě toho i kdyby nakrásně uznal prodejce/výrobce, že tam vada byla od začátku, je výměna vadné části dle zákona zcela dostačující. Navíc výměna v případě displejů se u notebooků dělá při závadě automaticky. Je to násobně levnější než se pokoušet o opravu.
Opravdu to nefunguje tak, že si koupíte auto, za 2 měsíce vám praskne výfuk a vy na základě toho budete chtít nové auto namísto výměny výfuku....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru