Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce kvůli nesprávnému var.symbolu u zaplacené platby

Dobrý den,

máme takovej problém, měli jsme pojištění na dceru, ovšem nezaplatil jsem dvakrát za sebou měsíční platbu, následující měsíc jsme byly hospitalizováni, a místo vyplacení pojistnýho za hospitalizaci nám smlouvu zrušily, a poté nám přišel dopis že máme uhradit tři platby za pojištění a ješte pokutu plus třitisíce a pár stovek advokátovi jen za to že nám poslal dopis že musíme zaplatit, takže pojišťovně 3300kč a za jeho dopis cca 3500kč, sice neradi ale zaplatily jsme to obojí radši ze strachu z exekuce, tudíž cca 6800kč za to že jsem dvakrát nezaplatil včas pojištění, pojistku nám vypověděli, hospitalizaci nezaplatily, a teď po čtyřech měsících ticha nám přišel dopis že na nás bude zahájena exekuce pokud nesložíme dalších deset tisíc, zjistily jsme že pojišťovna je zaplacená, ale u platby pro právníka jsme spletly var.symbol, žena tam volala a paní jí řekla i na ofocenej výpis odchozí platby z účtu že tam žádnou takovou platbu nemají i když číslo účtu sedí ... co můžeme dělat? Prosím vás zkušenější o radu, opravdu jsem nechtěl platit pokutu 6800kč za to že nám skončí pojistka, tim že nám krátce před hospitalizací vypověděli smlouvu (oznámily nám to až po žádosti o zaplacení hospitalizace společně s dotazem za kolik měsíců jim chybí platba že jí potřebuji doplatit) ... tím nás připravily defakto o další cca 2000kč a teď protože jsme spletli var. symbol nám hrozí platba dalších 10tis ... je to vůbec možný platit tolik za nezaplacení pojištěního který není povinný a zjednali jsme si ho zcela dobrovolně? Prosím vážně o pomoc, deset tisíc by nás teď zruinovalo, díky

Předmět Autor Datum
prvně, jestli už jste něco či všechno "ze strachu" zaplatili tak to nemá cenu řešit, zaplacením byť…
kamzl 03.09.2015 14:21
kamzl
Mohl byste prosím text více členit a nevynechávat čárky plus tečky? Takhle se v textu hůře orientuje… poslední
ivzez 03.09.2015 22:22
ivzez

prvně, jestli už jste něco či všechno "ze strachu" zaplatili tak to nemá cenu řešit, zaplacením byť části vymáháné sumy uznáváte dluh s jeho podmínkami, s tim už nic neuděláte.

Takže těch 6800,- v nákladech oproti 2 nezaplaceným měsíčním pojištěním je prostě lichva, ale tím že jste ji zaplatil jste si to ve svém případě legalizoval.

Není to nijak vysoká částka, mohl jste podat odpor proti platebnímu příkazu a žádat po pojišťovně a advokátovi doklady a podklady jak k té částce došly...ale za jeden dopis, kafe z automatu a vytisknutý papír i s hodinovou taxou to určitě 6800,- nebude.Od určitý doby nemohou totiž exekutoři účtovat náklady, které jsou vyšší než samotná vymáháná částka, náklady exekuce, musí mít doloženy a pokud by bylo třeba vaše nalézání drahé měl by vás předat někomu z vašeho okresu.

jestli to bylo jen ve fázi kdy Vás otravovala pojišťovna a nějaká inkasní agentura, doplatil bych ty dvě nesplacený částky, na pokladně pojišťovny.

Stačí nezaplatit jednou a pokud s nima nejednáte pojistku můžou zrušit, nebo krátit její plnění, či ho nedat vůbec.
Pak je tu problém té hospitalizace, jestli ho nepokrylo veřejné zdr. pojištění, bude to muset někdo zaplatit :-( informoval bych se na to v nemocnici.

k druhý věci:
špatný VS není důvod k panice, nechápu proč když jste jim ukazovaly výpisy z účtu, s odchozími platbami na jejich účet, nejsou schopni si je dohledat sami, správně by vám je měli poslat zpátky - vlastně vrátit - a vy pak poslat na správné VS zase zpět. Jestli ty peníze zatají jděte na policii, nebo advokátní komoru.

Dobrovolné uzavření pojistky v tomhle nemá žádnou roli.

Jestli vám těch 12 tisíc za to stojí, nic mu neplaťte jinak jak jsem psal na začátku, na to oni spoléhají a pak už vás nepustí...
Bránit se dá jen jedině tak že se odvoláte, až vám příjde platební příkaz,pak podle něj pojedete dál.

nebo se holt dohodnete na splátkách a budete platit to co budou chtít a dokud budou chtít.připravte se ale na to že to na těch 12000,- nezkončí. i právník má nějakého právníka, který za vypracovaný spl. kalendář si něco účtuje, takže po jeho splacení vám příjde ještě doplatit jemu, pak tu máme určitě ještě nějakou tu inkasní agenturu, která spis musela řešit protože jí o to pojišťovna poprosila, atd. atd. takže hned jak něco po splátkách splatíte, během chvíle se ozve určitě ještě někdo další aby vás dorazil.

Mohl byste prosím text více členit a nevynechávat čárky plus tečky?
Takhle se v textu hůře orientuje a snáze se něco přehlédne (jako např.
u odpovídajícího výše)

___

Jestli tomu správně rozumím (jestli jsem něco nepřehlédla), zaplatili
jste vše požadované. Z celkové částky 6.800 šlo 3.300 Kč pojišťovně
a 3.500 Kč právníkovi.

Dále jsem vyrozuměla, že pojišťovně částka (3.300) přišla v pořádku.

Problém je s částkou určenou právníkovi (3.500 Kč), která z Vašeho
účtu odešla s chybným variabilním symbolem. Znovu jste si ověřili
číslo právníkova účtu – částku jste zaslali na správný účet.
Částka (3.500 Kč) se Vám nevrátila, takže by ji měl mít na svém účtu
právník, jenom ji kvůli chybnému symbolu nedokázal správně přiřadit.

Je to tak? Nebo se v něčem mýlím?
___

Jde-li o nemožnost přiřazení platby, mohlo by Vám pomoci potvrzení
od banky, v němž bude číslo Vašeho účtu, číslo účtu právníka, částka,
datum uskutečnění převodu a ten chybný variabilní symbol. Podle toho
už by platbu měli být schopni dohledat a správně přiřadit. (Částka
mohla být na účet právníka připsána s jiným datem – o pár dnů později.)

Za potvrzení bance něco zaplatíte (nevím kolik, už dlouho jsem takové
potvrzení nepotřebovala).
Je to nepříjemné, ale za klid a vyřešení problému to podle mne stojí.
______

Jestli právník částku na účtu opravdu nemá, budete to muset
vyřešit se svou bankou (zjistit, kam přesně peníze poslala).

______
Částku 3.500 Kč za jeden dopis radši nekomentuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru