Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zneužití adresy uvedené v KN k zasílání nevyžádaných nabídek

Zdravím,
včera jsem obdržel poštou list od realitní společnosti Engel & Völkers. V obálce byl dopis s jakousi ukázkou jejich práce, to jest několik snímků domů a u nich poznámka "prodáno". Dále tam byl dárkový certifikát na odhad nemovitosti zdarma. Pak telefon (pevná linka) a jméno nějakého Rusa coby kontaktní osoby.
Dneska jsem na tu pevnou zavolal, zvedla to dle hlasu nějaká fifina a cože chci. Chtěl jsem hovořit s tím pánem, leč se nepodařilo přepojit. Vyřídil jsem to s ní, ptal jsem se, co to má doprdele znamenat, že nechci jejich certifikáty a podobně a kde vzali adresu. Prý v katastru; jsem spolumajitelem nemovitosti. Tak jsem jí hodně důrazně sdělil, že ať se ani neopovažují mě jakkoli kontaktovat a mojí adresu okamžitě vymažou z nějaké jejich databáze. A ani jsem nedal souhlas k tomu, aby mě do nějaké jejich databáze zařadili. Jak jsem byl nasr..., tak jsem dopis i certifikát roztrhal na tisíc kousíčků, což byla nejspíš chyba.
No - jak to vlastně je? S těmi adresami v KN? Jsou tam volně přístupné a určitě nejsou zveřejněné k tomu, aby na ně někdo zasílal nevyžádaná obchodní sdělení. Jak napříště? Rovnou to napráskat na ČOI a/nebo ÚOOÚ? Stalo se vám to taky?

Předmět Autor Datum
mohli dostat tip a v katastru si to ověřit že tomu tak je a jako letáky z globusu nebo nějaký pamětn…
kamzl 08.09.2015 14:27
kamzl
dostat tip a v katastru si to ověřit že tomu tak je Od koho? Nemovitost neprodávám, není nikde inze…
Dale Cooper 08.09.2015 15:09
Dale Cooper
neměli, stejně tak jako dalších x reklam co ti chodí aniž bys o ně žádal.teď jak už si psal jsi jim…
kamzl 08.09.2015 21:18
kamzl
dalších x reklam co ti chodí aniž bys o ně žádal Právě že nechodí. Na schránce máme nálepku že letá…
Dale Cooper 08.09.2015 21:28
Dale Cooper
staci jeden webovy formular, nebo nakuo v eshopu, kdo cte obchodni pominky?
uf 09.09.2015 12:18
uf
Kdo čte podmínky v eshopech? Třeba já. Tady toto ale je jiný případ, ten dopis přišel poštou, normál…
Dale Cooper 09.09.2015 20:25
Dale Cooper
Mně píšou různí realitní ***** každou chvíli, že by něco (pozemky) koupili, "..nejlépe za cenu 3-6Kč…
L-Core 08.09.2015 20:17
L-Core
Jojo, četl jsem, že takhle otravují často. Ale jestli to lidi jen hodí do koše a nic, tak pak mají r…
Dale Cooper 08.09.2015 21:26
Dale Cooper
Napsal bych tu jejich jména a adresy, ale to by ÚOOÚ zase pro změnu honil mě. Zvrácená doba.
L-Core 09.09.2015 10:21
L-Core
blíží se zima, každý papír dobrý na zátop :) poslední
kamzl 09.09.2015 22:23
kamzl

mohli dostat tip a v katastru si to ověřit že tomu tak je a jako letáky z globusu nebo nějaký pamětní medaile, atp. tak ti poslali tohle.

nebo si se někde třeba registroval na nějakým serveru a oni to zkusili.Tím žes jím zavolal že si už nic takovýho nepřeješ jsi jim zrušil souhlas o zasílání informací a letáků a používání tvojí adresy v jejich databázi, kdyby to nepřestalo pak bych zkusil to ÚOOZ.

dostat tip a v katastru si to ověřit že tomu tak je

Od koho? Nemovitost neprodávám, není nikde inzerována. Paralela s letáky zde není, poněvadž tenhle dopis měl normálně adresu. Asi přičinlivý moloděc procházel katastr a koukal na rodinné domy. No a natrefil na náš dům a mě poslal to lejstro a certifikát. Dle mého názoru došlo k neoprávněnému nakládání s osobním údajem z jejich strany.

jsi jim zrušil souhlas o zasílání informací

Oni žádný souhlas neměli! O to mi šlo.

Kdo čte podmínky v eshopech? Třeba já. Tady toto ale je jiný případ, ten dopis přišel poštou, normálně na papíře, měl jsem to ve schránce. Ta mladice co vzala telefon mi přímo potvrdila, že adresu (normální, jako ulici, číslo domu, město...) sebrali v katastru nemovitostí. Do toho může nahlížet každý, ale asi není úplně košer používat tam zobrazené adresy k zasílání obchodních sdělení. Nevyžádaných a explicitně nepovolených.

Jojo, četl jsem, že takhle otravují často. Ale jestli to lidi jen hodí do koše a nic, tak pak mají realitní **** volné pole působnosti. Přijít něco takového našim, nebo třeba babičce (RIP), tak z toho budou slušně vedle...
Asi na to teď dlabu, ale jestli něco přijde, tak je napráskám na ÚOOÚ, už jen ze sportu. Mě to bude stát pár minut času a 34,- Kč za rekomando.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru