Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zneužití adresy uvedené v KN k zasílání nevyžádaných nabídek

Zdravím,
včera jsem obdržel poštou list od realitní společnosti Engel & Völkers. V obálce byl dopis s jakousi ukázkou jejich práce, to jest několik snímků domů a u nich poznámka "prodáno". Dále tam byl dárkový certifikát na odhad nemovitosti zdarma. Pak telefon (pevná linka) a jméno nějakého Rusa coby kontaktní osoby.
Dneska jsem na tu pevnou zavolal, zvedla to dle hlasu nějaká fifina a cože chci. Chtěl jsem hovořit s tím pánem, leč se nepodařilo přepojit. Vyřídil jsem to s ní, ptal jsem se, co to má doprdele znamenat, že nechci jejich certifikáty a podobně a kde vzali adresu. Prý v katastru; jsem spolumajitelem nemovitosti. Tak jsem jí hodně důrazně sdělil, že ať se ani neopovažují mě jakkoli kontaktovat a mojí adresu okamžitě vymažou z nějaké jejich databáze. A ani jsem nedal souhlas k tomu, aby mě do nějaké jejich databáze zařadili. Jak jsem byl nasr..., tak jsem dopis i certifikát roztrhal na tisíc kousíčků, což byla nejspíš chyba.
No - jak to vlastně je? S těmi adresami v KN? Jsou tam volně přístupné a určitě nejsou zveřejněné k tomu, aby na ně někdo zasílal nevyžádaná obchodní sdělení. Jak napříště? Rovnou to napráskat na ČOI a/nebo ÚOOÚ? Stalo se vám to taky?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně píšou různí realitní ***** každou chvíli, že by něco (pozemky) koupili, "..nejlépe za cenu 3-6Kč…
L-Core 08.09.2015 20:17
L-Core
Jojo, četl jsem, že takhle otravují často. Ale jestli to lidi jen hodí do koše a nic, tak pak mají r…
Dale Cooper 08.09.2015 21:26
Dale Cooper
blíží se zima, každý papír dobrý na zátop :) poslední
kamzl 09.09.2015 22:23
kamzl

Jojo, četl jsem, že takhle otravují často. Ale jestli to lidi jen hodí do koše a nic, tak pak mají realitní **** volné pole působnosti. Přijít něco takového našim, nebo třeba babičce (RIP), tak z toho budou slušně vedle...
Asi na to teď dlabu, ale jestli něco přijde, tak je napráskám na ÚOOÚ, už jen ze sportu. Mě to bude stát pár minut času a 34,- Kč za rekomando.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru