Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabídka palné zbraně

přišel mi reklamní email, když pominu že to není spam, mohlo by to být reálné brát ty údaje v něm za pravdivé? Jaké případné důsledky by pro mě byly v případě že nemám ZP a použil bych jí opravdu jen v sebeobraně?

Revolver na gumové /tvrzené/ projektily 10mm
Ve výzbrojí několika světových bezpečnostních složek, u nás k nesehnáni. Prodej od 18 let, bez ZP. Vhodný i pro ženy, spolehlivě zastaví každého případného útočníka. Prostřelí karoserii auta. Revolver na obranu, bez zp revolver,který střílí gumové projektily 10mm,pomocí poplašných nábojek 6mm short. Volně prodejný od 18let,bez zbrojního průkazu. Energie střely do 16J. Úsťová rychlost : 170 m/s Hmotnost : 610g Celková délka : 186mm Náboje start 6mm 100ks = 250,- Náboje gumové 10mm 100ks = 250,- revolver je nový,záruka 2 roky.
Cena : 6.700,- CZK včetně 200ks nábojů (100 gumových a 100 start a poštovného). / 245,- EUR /

díky za reakce.

loading...
Předmět Autor Datum
Na nej nepotrebujes ZP a ikdyby jsi ho mel, nic se menit nebude. Asi by se vychazelo jake zraneni by…
icepower32 16.09.2015 09:34
icepower32
tzn. kdybych od tohodle upustil a koupil si nějakou airsoft pistoly - i třeba nevzhledově podobnou p…
kamzl 16.09.2015 12:49
kamzl
To snad nezáleží na typu zbraně, ale na posouzení přiměřenosti obrany soudem. Můžeš být odsouzen i z…
karel 16.09.2015 13:09
karel
Předpokládám, že máš na mysli tento inzerát a že se jedná o stejného člověka. Na Hunting-shopu je o…
Roker 16.09.2015 23:35
Roker
Na "dálku" pak taser, i kvalitní se dá sehnat za relativně slušný peníz. Myslím, že pro civilní sek…
Rainy 17.09.2015 18:36
Rainy
Tak pravda že posledně co jsem na ně koukal (pro moju) tak to bylo ze zahraničí, tady už nekupuju sk…
Roker 18.09.2015 00:17
Roker
úřad pro zkoušení zbraní a střeliva je ve vydávání vyhlášek (ta stojí za kategoriemi zbraní) velmi r…
TNT 21.09.2015 22:58
TNT
Pokud to prostřelí karoserii auta, tak to bude mít těžko do 16 Joule. A potom budeš mít oplétačky za… poslední
Kachlík 18.10.2015 21:58
Kachlík

Předpokládám, že máš na mysli tento inzerát a že se jedná o stejného člověka. Na Hunting-shopu je o něm i debata, je to zmetek a zbraň by správě měla být na ZP, jedná se o předělávku, nebo jakýsi "update" zbraně na poplašňáky, která je skutečně dostupná bez ZP od 18ti let. Nicméně po této předělávce, při úsťové rychlosti a energii projektilu, je už potřeba ZP bez debaty.

Navíc zvaž důkladně jeden aspekt, který je stejný jak u těchto flusátek na gumáky, tak i u plynovek. Pokud narazíš na někoho, kdo má opravdového kvéra a může dojít ke špatnému vyhodnocení situace, není naprosto poznat co máš v ruce a můžeš skončit s pár gramy olova v palici.
Na obranu na blízko doporučuju paralyzer, nebo pro lidi, co s tím trochu umí teleskop. Toto jsou asi nejúčinější možnosti obrany s minimem rizik. Na "dálku" pak taser, i kvalitní se dá sehnat za relativně slušný peníz.

Být tebou, udělám si ZP, není to nic extra náročného a pokud můžu já osobně predikovat, tak s tím, jak je v ČR nastavena společnost, to bude čím dál jen obtížnější a máš pokoj...

Tak pravda že posledně co jsem na ně koukal (pro moju) tak to bylo ze zahraničí, tady už nekupuju skoro nic... Takže je možné že u nás v prodeji nejsou.

Edit: Teď koukám že jsou legální jen na zvláštní povolení ::) což bych vůbec nečekal... Takže taser asi padá. Pokud by se z toho nějakému "outlocitnějšímu" útočníkovi zastavila hercka, tak napadený bude mít problém :-/

Dík za upřesnění ;-)

úřad pro zkoušení zbraní a střeliva je ve vydávání vyhlášek (ta stojí za kategoriemi zbraní) velmi rychlý, přidal je do kategorie A velmi zkraje (lze si to vygooglovat přes správná slova, v roce 1999, kdysi jsem se na to díval, snad jsem si nespletl rok) kdy byly dány tasery do prodeje. Zákon o zbraních taser vůbec neřeší (je verze taseru bez laseru a tak se blbě na něj aplikuje do jaké kategorie produkt patří), zákon se odvolává na doplňující vyhlášky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...