Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásah exekutora při splácení dluhů

Invalidita exekutory nezajímá. Zatím jdou ---jen--- po penězích, respektive vašich příjmech, sňatek uzavřený v tomhle navíc hraje roli, protože určitě nebyla sepsána žádná předmanželská smlouva, takže exekutor zahrne do vašich pohledávek i manželovi zisky či majetek.

Doporučil bych taky navštívit nějakou o.p.s. kde to s vámi proberou do podrobna, věřím že na poprvé vám taky doporučí komunikovat s exekutorem a ne se pokoušet o oddlužení.

Několikrát tady psáno: Když už to je v týhle fázi, exekutor obstaví účty, dá se to-obejít-. i když by jste nic nechtěla obcházet jak manželovi, tak Vám, pokud máte navíc děti musí účtárna nějaké minimum nechat, je to cca 8000,- měsíčně/osoba bez ohledu na exekutora. Průser je v tom že pokud nemáte účtárnu, nebo si prostě neřeknete necháváte si posílat na účet svůj nebo manžela exekutor ho prostě obstaví a nedostanete se ani ke koruně dokud pohledávka nebude splacená, což při výši vaší pohledávky není možné najednou uhradit, leda by jste tam měla-i- něco našetřené.

O tom oddlužení už jsem psal několikrát jinde. Uvedu jen příklad ze kterého je zřejmé že při jeho schválení příjdete o majetek oba, ne jen Vy.

Je to případ, který není tak starý.
Člověk(55let) zde ve vsi, nepodnikatel,většinu života "nezaměstnaný", ženatý. Bral si celý život všelijaké půjčky i od soukromých osob(známí-lichváři atd.) Uvědomil si že jeho dluhy se dostali na 500000,- a nikdy je nesplatí, aby se chránil před nájezdy "věřitelů" šel a požádal o oddlužení.

Bylo mu povoleno, během nějaké doby, přišla jeho manželka o rodinný dům, který mu správce prodal-odhad 1500000,- za částku oněch 500000,- jednomu z věřitelů, který darovací smlouvou pohledávky uhradil zbývajícím.

Insolvence tedy zkončila, dluhy umořeny, věřitelé spokojeni ale přišli o milion.Jeho manželka nedávno dostala od onoho kupce 200000,- aspoň nějaké pozitivum pro ní, už ne tak pro ně pro oba, protože spolu musí žít v městském holobytě a nechtějí se rozvést(respektive manželka) aby se s ním nemusel dělit o ty peníze.

Takových případů různých podobných je a ukazují jen na to že oddlužení není pro každého, jak už psala ivzez určitě pogooglete, zkuste třeba nějakou stránku kde jsou termíny seminářů, adresy o.p.sz vašeho okolí, které se na tohle specializují, i na řešení exekucí - mají i podpůrné psychologické programy, dokáží zadarmo za Vás návrh podat, nebo navrhnout jiné řešení.

Vyhněte se rádoby oddlužovacím společnostem, neřikám že nepomůžou, ale oni opravdu nepomůžou, hledají jen lukrativní "dlužníky" a nechají si to zaplatit i když vám budou tvrdit že to budete mít zdarma(oni si totiž honorář většinou dávají také jako pohledávku).Vůbec s nimi nekomunikujte-telefony nezvedejte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny