Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem s advokátem sjednána cena dohodou, advokát však požaduje víc

Děkuji všem za reakce.
Po odeslání dotazu do poradny jsem advokátovi napsal, že jsme se dohodli na 1000 Kč + DPH na hodinu; tzv. režijní paušál se tedy do faktury (která však není fakturou – viz dále) zřejmě dostal nedopatřením. Pan doktor prý odpoví v úterý.

Pro Vaše pobavení doplňuji, že
1.advokát na můj dotaz prohlásil, že až se předmětná záležitost dostane k soudu, nebudu moci náklady vynaložené na jeho služby požadovat od protistrany
2.účet nepřišel jako faktura či jako proformafaktura, ale v textovém formátu (MS Word); doklad se sice tváří, jako že je účetním dokladem, ale chybí mu např. evidenční číslo
3.ve vyhlášce č. 177/1996 jsem výraz „režijní paušál“ nenalezl

To fleg a kerel: přesně jste to vystihli – byla stanovena smluvní odměna, tzv. „režijní paušál“ však nikoli
To audax: nebyla uzavřena smlouva, nebyl tedy ani odhad výše odměny (ale příště už budu vyžadovat obojí)
To cucurka: důkladně si ověřte, že Vaše zařízení pro záznam zvuku pracuje naprosto spolehlivě, a že zvuk je zaznamenán v co nejlepší kvalitě. Nezapomeňte zařízení včas zapnout!
Až budete příště advokáta žádat o zaslání dokladu, zdůrazněte, že si od Vás už začátkem srpna vzal 5000 Kč, ale potvrzení o převzetí dosud nedodal. Dejte mu termín, do kterého má doklad zaslat – např. formou „myslíte, že byste to stihl ještě dnes?“. Respektujte jeho slib, že jej pošle až příští týden; když slib nesplní, zavolejte opět, a opět si to nahrajte. A když slib opět nesplní, zavolejte mu potřetí, a řekněte mu, že předchozí hovory máte nahrané. I tento hovor si nahrajte! Advokát bude namítat, že jste nahrávky pořídila protizákonně, ale řekněte mu, že o tom nerozhoduje advokát, ale soud. Jestliže advokát pro Vás dosud nic neudělal, požadujte vrácení. peněz. Pak si najděte jiného advokáta. Hodně štěstí!
To pedrosoo: daňový doklad ve formátu PDF je daňovým dokladem (viz § 26 odst. 3 zákona o DPH)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny