Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potvrzení mojí domněnky - lékařské tajemství.

Zdravim,

potřeboval bych tak nějak potvrdit mojí domněnku.

Jedná se o to že jsem policii dal souhlas k nahlédnutí do mojí zdr. dokumentace.

Můžou(musí) poskytovat bez mého svolení údaje o výsledcích léčby třetí straně a vůbec jakýkoliv obsah další - třetí osobě? ...v tomto případě ČSSZ kvůli určení výše nemocenského?

...a vlastně ještě druhý dotaz. Může ČSSZ provádět další šetření, jako jsou okolnosti např. okolnosti nehody, podávat trestní oznámení v případě potřeby, chovat se a vlastnit informace jako má policie nebo st. zástupce a na základě těchto výsledků krátit nebo vůbec nevyplácet nemocenskou?

dík za názor.

Předmět Autor Datum
samozrejme že môžu robiť to ,čo popisuješ,rovnako aj ČSSZ,môže vyšetrovať a vyžadovať potvrdenia a d…
audax 08.10.2015 10:19
audax
takže když si Česká pojišťovna jen tak napíše na ČSSZ a kriminálku, kvůli tomu jestli mi můžou vypla…
kamzl 09.10.2015 00:49
kamzl
Když tak čtu ty tvoje problémy úplně se vším, vhodný systém pro tebe dosud nebyl vytvořen a asi ani…
karel 09.10.2015 07:05
karel
takže když si Česká pojišťovna jen tak napíše na ČSSZ Když jsi smlouvu uzavíral, tak jsi souhlasil…
Dale Cooper 09.10.2015 10:57
Dale Cooper
"Mě jde v principu o to že se tu kšeftuje s mými osobními údaji a nevím jestli oprávněně nebo nebo n…
Araneus84 09.10.2015 11:02
Araneus84
Mě jde v principu o to že se tu kšeftuje s mými osobními údaji a nevím jestli oprávněně nebo nebo ne… poslední
Karel04 09.10.2015 11:33
Karel04

samozrejme že môžu robiť to ,čo popisuješ,rovnako aj ČSSZ,môže vyšetrovať a vyžadovať potvrdenia a diagnozy na stanovenie výšky nemocenskekj a zisťovať a určovať oprávnenosť alebo neoprávnenosť poberania nemocenskej a v prípade zneužívania aj právnymi nástrojmi vymáhať neoprávnené vyplatenie nemocenských dávok,veď na základe čoho by určovali výšku nemocenských dávok,keby nemali prístup k týmto údajom ?

takže když si Česká pojišťovna jen tak napíše na ČSSZ a kriminálku, kvůli tomu jestli mi můžou vyplatit úrazovku nebo tak je taky v pořádku?

Mě jde v principu o to že se tu kšeftuje s mými osobními údaji a nevím jestli oprávněně nebo nebo ne.

Pak mě docela fascinuje fakt, že jsem nebyl víc jak 9 let na neschopence a když se jednou "zdařilo" tak musím řešit cosi co mě příjde nefér.

A popravdě mě netěší fakt že by "nějaká" sociálka měla dělat svoje vlastní řešení a pak na mě podávat trestní a kdejaká oznámení, když jsem oběť trestného činu nikoliv podezřelý -bo pachatel.

Jde mi spíš o vaše názory protože jestli to co jsem psal výše má být důsledek systému, tak bych to rád od někoho slyšel.

takže když si Česká pojišťovna jen tak napíše na ČSSZ

Když jsi smlouvu uzavíral, tak jsi souhlasil s tím, že pojišťovna může šetřit a zjišťovat. Bylo to někde na smlouvě napsané malinkatým písmem. Taky jsi jim dal souhlas se zpracováním osobních údajů.
Tohle je naprosto běžné, pojišťovna, stejně jako ČSSZ provede šetření, než vyklopí nějaké prachy.

"Mě jde v principu o to že se tu kšeftuje s mými osobními údaji a nevím jestli oprávněně nebo nebo ne."

A co jako ? Můžeš mi prosím popsat jak přesně tě poškozuje nebo v minulosti poškodilo to, že někdo zná tvé osobní údaje ? Jaké reálné nebezpečí pro tebe plyne z toho, že dva joudové někde na úřadě budou znát tvůj zdravotní stav (za předpokladu že nejsi podvodník a nesnažíš se ojebat nějaké dávky) ?
Hysterie ohledně jakýchsi osobních údajů je vskutku udivující. Aniž bych se tě chtěl dotknout, nemyslím to teď přímo na tebe, ale obecně, tak pomalu každá noname nicka se ohání tím, jak jsou její osobní údaje tajné zřejmě v domnění, že nějaká třetí osoba na této znalosti vydělá balík...

Když nechceš, aby někdo znal tvé osobní údaje, odstěhuj se někam do pralesa nebo pustiny a věř tomu, že pak tvoje osobní údaje nikdo znát nebude a můžeš si chrochtat blahem z toho, jak si se všema vyběh. ;)

Mě jde v principu o to že se tu kšeftuje s mými osobními údaji a nevím jestli oprávněně nebo nebo ne.

To jako že si třeba Česká pojišťovna nebo dokonce Policie ČR dovolí přeprodat nějaké Tvoje soukromé tajné údaje(třeba které koleno Tě bolí víc nebo jestli jsi upadl na hlavu a blbneš) dál,aby si trochu přivydělali??:-?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru