Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kupě telefonu pořízeného na splátky, kdo je majitelem.

Dobrý den,

Mám specifický dotaz na který jsem nikde nenašel jasnou odpověď. Zakoupil jsem mobilní telefon (za 15 tisíc) od člověka, který ho zakoupil na splátky. Jedná se o úplně nový telefon v kompletním balení včetně faktury a záručního listu, kkterý byl zakoupen u operátora). Telefon byl pořízen na splátky, tudíže je na faktuře jméno osoby od které jsem telefon zakoupil. Později jsem zjistil, že zento člověk rozhodně nemá v úmyslu telefon platit, a počítám, že je pouze otázkou času kdy se dostane do nějakého vymáhacího procesu. V Prodejně jsem si zjistěl, že majitel si může dodatečně nechat opětovně vytisknout fakturu/záruční list.
Můj dotaz je následující: Pokud by tento člověk nechal na základě dotisklé faktury u Policie telefon zablokovat z důvodu krádeže, jakým způsobem bych mohl dokázat, že jsem ho od něj koupil. Mám samozřejmě krabici a veškerou dokumentaci, telefon byl poprvé spuštěn již s mojí simkartou... Byl bych na základě těchto dokumentů majitelem? Žádnou kupní smlouvu bohužel nemám.

Mnohokrát děkuji za názor :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám tedy za to, že IMEI telefonu, na základě kterého jde telefon zablokovat, na faktuře uváděno n…
Araneus84 11.10.2015 12:03
Araneus84
na základe toho,že telefon je predávaný na splátky a operátor,ktorý telefon poskytol má všetky údaje… poslední
audax 11.10.2015 13:07
audax

na základe toho,že telefon je predávaný na splátky a operátor,ktorý telefon poskytol má všetky údaje zaevidované v zmluve a evidencii o predaji na splátky,tam sa zaeviduje SN/PN/IMEI konkrétneho telefonu,ktorý je po podpise zmluvy vydaný zákazníkovi a rovnaké údaje eviduje aj finančný ústav a poisťovňa,ktorá finančne realizuje spolu s operátorom splátkový predaj,ono sa v podstate pri takomto splátkovom predaji jedná o poskytnutie účelového úveru na nákup tovaru,aj keď to tak na prvý pohlad nevyzerá....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru