Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Phishing

Dobrý den,
rád bych vás poprosil o radu ohledně Phishingu, moje přítelkyně se bohužel stala jednou z obětí. Jasný byla to blbost,ale jde mi o peníze a proto vám popíši jak to probíhalo a jestli je ještě nějaká šance na vrácení peněz. V den kdy moje přítelkyně vyplnila svoje přihlašovací údaje přes odkaz, který jí přišel od její dobré známé (samozřejmě,že účet té známé byl hacknutý a na druhé straně nebyla ona, jedná se totiž o mou švagrovou) a následně zaslala kód z sms vešly na jejím účtu peníze do blokace (ty které chtěl podvodník ukrást) , takže když jsem to asi po 4 hodinách zjistil a podíval se na účet peníze ještě nebyli fyzicky pryč, byli pouze v blokacích. Urychleně jsem zavolal na linku banky a zablokoval účet, kartu a všechno co šlo aby peníze neodešli, sedli jsme do auta a jeli podat trestní oznámení na neznámého pachatele. To vše se odehrálo v pátek, v pondělí ráno jsme zajeli na pobočku banky, i s trestním oznámením a chtěli se nějakým způsobem ujistit, aby peníze neodešli a zjistit zda-li nejde provést nějaký storno příkaz na podvodnou transakci. Nicméně na pobočce jsme byli ujištěni, že částka je v blokacích a po zablokování účtu a karty peníze z účtu neodejdou, třikrát jsem se během rozhovoru v bance ptal, jestli peníze neodejdou a jestli máme pro to ještě něco víc udělat,byli jsme ujištěni, že jsme udělali maximum a o peníze nemusíme mít strach. Samozřejmě po týdnu co se nám účet odblokoval byli peníze pryč, takže jsem naštvaně sedl do auta a jel jsem do banky jim pěkně poděkovat. Po přijetí na banku a vysvětlení situace, že jsem tady byl před týdnem a byl jsem ujišťován, že peníze neodejdou, jsou peníze pryč, tentokrát nám bylo řečeno, že banka je proti tomuto pojištěná, že se sice stala asi chyba, ale že peníze dostaneme zpět, vyplnili jsme tedy formulář a jeli domů. Po dvou týdnech přišel dom dopis, že nemáme nárok na vrácení peněz, jelikož jsme poskytli podvodníkovi údaje potřebné k provedení transakce. Takže fajn, peníze jsou pryč, najezdil jsem se x kilometrů, volal x-krát na linku banky, abych ochránil peníze, byl jsem dvakrát na pobočce ujištěn, že peníze se nám vrátí (nemluvím o tom kolikrát mi to řekli i na lince) a nakonec mi pošlou dopis, kde mi vítězoslavně oznámí, že teda nakonec nic. Přitom jsem se bavil s kamarádkou z jiné banky a ta mi řekla, že to stornovat šlo dokud to bylo v blokacích a ne fyzicky pryč. Takže by mě zajímalo, jestli mám nějakou šanci, třeba podat stížnost , že banka nepostupovala tak jak mohla a podobně.
Děkuji vám za každou radu i nápad.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je zaujimave, pretoze co viem v takychto pripadoch banky doteraz postupovali vzdy v prospech zaka…
fleg 01.11.2015 08:44
fleg
Právník to neuhraje. Budou tvrdit, že na infolince neměli všechny informace. A když se pak dozvěděli…
Wikan 01.11.2015 09:30
Wikan
Byl kvůli tomu 2x na pobočce. Pochybení na straně banky. Myslím že šance je dost velká.
icepower32 01.11.2015 23:35
icepower32
Jde o to, jestli jim taky pokaždé přesně řekl, jak to bylo. poslední
Wikan 02.11.2015 07:32
Wikan

To je zaujimave, pretoze co viem v takychto pripadoch banky doteraz postupovali vzdy v prospech zakaznika. Slo im o dobre meno.ALe tipujem, ze mozn uz zmenili strategiu, phisingov sa nam tu kapanek premnozili, ak moja Tatrabanka ma teraz nuti pri kazdej platbe potvrdzovat pohyb citackou kvoli phisingu (vraj docasne).
Z pravneho hladiska ma banka pravdu, chyba je jednoznacne na vasej strane, na druhej strane by sikovny pravnik mohol vytlct vitazstvo z toho ako vas uviedli do omylu, ze peniaze su v bezpeci a nakoniec neboli. Dokonca si myslim, ze bude stacit aj priemerny;o).
Ono banky stale neradi vidia vlacit svoje meno kade tade, takze mozno by bolo dobre sa aj zmienit o aku banku slo. On si to Google rychlo zaindexuje a coskoro to moze vyskakovat dost vysoko vo vyhladavani.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru