Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neopravnene uzivani casti statniho pozemku

Bývalo to tak nás to postihlo taky. Silácké řeči o tom že tu komunisti budou věčně některých tehdejších předsedů MNV pak přidělali starosti hodně lidem.Bylo to vedle vašeho, nikdo to nechtěl tak si to oploť a pěstuj si tam brambory nebo postav garáž...

...zaměřování nebylo potřeba,odkup? taky na co, přeci jsme soudruzi.přišel kapitalismus-restituce a bylo po srandě.

Úřad pro zastupování státu by v tomhle případě po vás neměl nic chtít, kdo by měl hradit nějaké nájemné je ten kdo to povolil a kolikrát to byla i skupina lidí z MNV potažmo stát- takže nula od nuly pojde, ještě když pominu to že ten dotyčný nežije.

Co se stane určitě je to že vám místní stavební úřad nařídí odstranit ten plot, nebo pokud o ten pozemek stojíte se musíte dohodnout s tim úřadem pro zastupování o tom nájmu nebo odkupu.Nebo ho odstraňte po vlastním zaměření-zaplacení- na svoje náklady a argumentujte tím že jste o skutečnosti nevěděli dokud se ten úřad neozval a nájem neplaťte, požadované údaje délce užívání jsou irelevantní, viz. jak jsem psal výše.

K těm lhůtám. Je tam podmínka trvale viditelného užívání-pěstování plodin, ohrada pro zvířectvo, atp. minimálně 10 let. Po 30 letech tohoto užívání se stáváte vlastníkem automaticky.je nutný to mít ale nějak doložený-nějakými dobovými fotkami, věrohodnými svědky atp...

...ale bacha na to v těchto lhůtách se o to nikdo nijak nesměl zajímat, např, kvůli stavbě vodovodu, kanalizace, elelktifikace,atd. to ta lhůta samozřejmě padá a počíta se od znova. Někdy je i na škodu něčí svědectví, vybírat si proto "vychytrale" někoho o kom víte že nevěděl jak to s tim pozemkem je.

O výši hypoteckého nájemného se nemá cenu moc bavit.vlastně vůbec.Je to bordel jich samých, ne váš, vy a vaši předci to užívali v dobré víře za jejich tehdejšího požehnání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny