Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uzavření smlouvy po telefonu

Ano. Určitě neproběhla. Žádná smlouva mezi tazatelem a danou firmou nevznikla. Není tedy logicky ani právně co vypovídat. O kolik se vsadíme ?

Jinak i kdyby si to nakrásně náhodou tazatel reálně objednal (což ale NENÍ tento případ), stejně při nepřevzetí doporučené zásilky v podstatě neexistuje způsob jak vymáhat těch pár desetikorun za poslání jako způsobenou škodu. Museli by prokázat, že si zásilku nepřevzal úmyslně (tj. zásilka by musela být vysloveně odmítnuta adresátem, jinak může argumentovat tím, že žádný lísteček od pošty ve schránce nikdy nebyl).
Naopak pokud zásilku převezmeš a nezaplatíš požadované peníze nebo nevrátíš obsah už je možné z tebe platbu vymáhat. Stále ale POUZE za předpokladu, že sis zásilku objednal TY SÁM.

Škoda, že neznám tvé jméno a adresu (ani RČ nepotřebuju :)). Napadají mě zajímavé věci, co by se s tím daly dělat. :-D V podstatě bych dle tvé logiky mohl projíždět telefonní seznam a zvednout tak určité pobočce české pošty obrat klidně o 100 %... Navíc by si nakonec i ten prodejce pochybných břitů přišel na své, protože fůra pitomců by mu za to nakonec zaplatila....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny