Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uzavření smlouvy po telefonu

Dobrý den,
Kamarád si ze mě chtěl vystřelit a tak, když mu zavolali z firmy westernfield a nabízeli neuvěřitelné břity tak si s paní srdečně popovídal a místo toho aby řekl své údaje uvedl moje. vše odsouhlasil a potvrdil tak objednávku za 99kč za nějaké břity či co. Dost mě tím naštval protože uvedlo moje jméno, adresu a datum narození. Nedalo mi to a googlil jsem co to ten blbec doopravdy obědnal a zjistil jsem, že ta firma jsou podvodníci, kteří se po mě budou domáhat peněz. Jak se můžu proti takovému jednání bránit ? Stačí jednoduše abych balíček nepřevzal ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak skusim este raz v skratke ako to funguje. Firma predava blbosti. na predaj si vacsinou najima te… poslední
fleg 20.11.2015 12:41
fleg

Tak skusim este raz v skratke ako to funguje.
Firma predava blbosti. na predaj si vacsinou najima telemarketingove agentury. Prijmy firmy tvoria ludia, co po telefone suhlasia so zaslanim tej blbosti postou a nasledne uhradia postovne. Vacsinou im potom revolveringovym sposobom chodia blbosti v pravidelnych intervaloch znovu a znovu. A ludia platia.
Potom je tu prijem c.2 a to ludia, ktori sice prijali prvu zasielku a mozno aj zaplatili nasledne "postovne", ale druhu zasielku uz nechcu. Firma zacne robit bububu s exekutorom a mozno 20% z nich zaplati, ale velmi netlaci. Vacsinou volaju len raz.
Treti prijem pre firmu je, ze ked nzahromazdi dost ludi, co odmietaju zaplatit preda tuto db ludi aj s pohladavkami specializovanej firme, ktora uz "pritvrdi" a prida viacero telefonatov a k tomu aj listovu komunikaciu. Kvoli setreniu vsak komunikacia byva na urovni obycajneho dopisu. Seriozny vymahac vzdy posiela doporucene, pretoze to potrebuje na sude ako dokaz....bubububu vymahaci posielaju obycajne listy, pretoze na ziadny sud nikdy nepojdu.
Bububu vymahacov sa bohuzial ludia boja este viac, maju hlavickove papiere, volaju dost casto, uz som sa stretol dokonca, ze na volania pouzivali volaci automat, ktory vam stale pripominal, ze dlzite (nastastie sa da cislo blokovat) a posobia presvedcivo. Su navyse psychologicky skoleny, takze vedia, co maju hovorit a ako reagovat. Bohuzial opat kopec ludi zaplati, takze inkasnych spolocnosti su dnes uz pomaly stovky...bodaj by nie, ked sa im tak velmi dari,
Nasledne na to si firma moze vytipovat zopar jedincov, u ktorych vyhodnot, ze je sanca ist do sudneho sporu a pokusi sa podat platobbny prikaz na sude. Sud vacsinou vyhovie, pretoze pohladavka vyzera vierohodne a navyse o tom nerozhoduje sudca, ale nizsi sudny uradnik. Kedze navrhovatel plati za navrh platobneho rozkazu sudny poplatok toto sa vzdy deje len na par jedincoch, inak by vymahacska firma bola stratova.
U tych par vytipovanych jedincov sa firma modli, aby nezareagovali, pretoze vie, ze na sude by prehrali. Ak nezareaguju sud automaticky uzna ich pohladavku a dojde k exekucii.
Pri exekucii je uz v podstate akakolvek obrana zbytocna.
Teraz kto su vytipovane obete vymahacov.
Stari ludia, ktorich pravne povedomie je nizke, zdravie podlomene a dochodcovia su vseobecne oblubenymi obetami podobnych podvodnikov.
Ak vymahaci vedia o niekom, ze sa napriklad zdrzuje v zahranici trvalo, alebo sa prestahoval a nezmenil si trvale bydlisko, ci nieco podobne skusia hrat na to, ze sa dotycny u vyzve zo sudu nikdy nedozvie a skusia platobny rozkaz aj na takychto ludoch.
Cele je to o psychologii a podstatne pre bezneho cloveka su dve veci. Prva je zasadneneplatit za nieco, co nechceme a druha reagovat na obalky s modrym pruzkom (aposn u nas), ktore posiela sud pripadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru