Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce domu - musíme zavřít obchod - kdo zaplatí ztráty?

Mě by zajímalo, kde bereš ty tvoje "rady nad zlato", které tu často čtu... Samozřejmě že ani nejde pronajmout objekt/prostory tak, že nájemce si s nimi "dělá co chce". Ve smouvě musí být stanoveno, zda jde o bytové, či nebytové prostory, případně provozovnu, která musí splňovat určíté náležitosti.

Pokud nemáte tyto situace řešeny ve smlouvě, je to buď na domluvě nebo nechat rozhodnout soud. Myslím si, že slevu na nájemném dostanete od každého slušného pronajímatele, který je s Vámi spokojen. A třeba i víc než onen týden (já kdysi dostal dvojnásobek doby, kdy mi bylo znemožněno podnikat (6 dní), ale to je na domluvě. Pokud by to šlo k soudu, netroufám si 100% tvrdit a nevím, jestli i nějaký advokát ano, ale myslím si, že určitý nárok na ušlý zisk vzniká v případě, že Vám to bylo pronajato jako komerční prostor - provozovna, jelikož při rekonstrukci nemůžete využívat objekt, na kterém je závislý Váš příjem, pokud nebylo ve smlouvě stanoveno jinak...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny