Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem soud kvůli psovi

Nene, na městského šimpanze je lepší jít jinak. Jakmile by mě zastavil, že něco chce, tak bych se ho zeptal, zda požaduje vysvětlení, případně zda provádí úkon nebo zákrok. Šimpanz nejspíš nebude vědět, na co se ho ptám a tak bych se ho na to ptal pořád dokola. Kdyby opice nevěděla, co chci, tak toto:

(4) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

(5) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.

(6) Strážník je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 4 a 5.
§ 11 zákona o obecní policii.

(2) Strážník je povinen poučit osoby o jejich právech, provádí-li podle tohoto zákona zákrok nebo úkon spojený se zásahem do jejich práv nebo svobod, pokud to povaha a okolnosti zákroku nebo úkonu dovolují; v opačném případě je poučí okamžitě, jakmile to okolnosti dovolí.
§ 6 zákona o obecní policii

Navíc strážník obecní policie NEMÁ právo vstoupit bez svolení majitele do bytu; tedy kromě případů, kdy je ohrožen život, zdraví a majetek. Čili když ho nechci pustit do bytu, nemá tam co lézt. Kdyby se vstupu dožadoval, okamžitě volám 158.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny