Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem soud kvůli psovi

Dobrý den.
Máme opět problém se sousedkou. Přikládám diskuzi kterou jsem tu zakládala minulý rok: http://pravo.poradna.net/q/view/11166-sousedka-si- vymysli?page=r11477#r11477

A ted k věci. Jde o to, že minulý rok jsme byli u přestupkové komise kvůli našemu psovi, který údajně štěkal (to říkala sousedka, nikdo jiný si nestěžoval), a ještě to říkal policajt, který je proti nám docela viditelně zaujatý.
tento týden zastavil na ulici policajt přítele, a říkal že minulý týden u nás byl, protože u nás opět štěkal pes, a že at se připravíme, že si to sousedka nahrávala za dveřma a chce nás dát k soudu. Věřím tomu že náš pes třeba zaštěkal, ale pokud ona stála za dveřma tak štěkal proto, že to vycítí a hlídá nám byt. Potom policajt říkal že u nás asi 10 minut zvonil a nikdo nebyl doma a pes pořád řval. Což je taky jasný když někdo zvoní, tak pes štěká i když jsme doma. No, jenomže včera přítel potkal jiného policajta, a ptal se jestli o tom něco neví. Říkal že jo, že minulý týden u nás byl taky, ale že psa neslyšel a ptal se i sousedů, a ti si taky nestěžovali. No a jde o to, že pokud nás sousedka opravdu potáhne k soudu, jestli se můžeme něčím bránit, pokud sousedka vytáhne tu nahrávku? Jsem si jistá, že jindy pes neštěká, ale pokud někdo stojí za dveřma nebo zvoní, tak prostě hlídá, to je normální..a policajt nám pořád vyhrožuje, že k nám pošle hygienu atd..máme toho už opravdu dost. Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No ono by to k soudu asi ani nešlo,je to jen přestupek pro přestupkovou komisi.Ovšem ignorovat to ne…
Karel04 20.01.2016 17:54
Karel04
Když podá sousedka občanskoprávní žalobu k soudu, tak to k soudu samozřejmě půjde. Sousedka pak nese… poslední
osobne 30.01.2016 12:46
osobne

No ono by to k soudu asi ani nešlo,je to jen přestupek pro přestupkovou komisi.Ovšem ignorovat to nelze,mohou se předem domluvit a připravit nějaké rozhodnutí s pokutou.Stěžujte si vy na sousedku,že vás ona obtěžuje.Případně i na toho policajta,který by hned neměl vyhrožovat soudem nebo na ulici poskytovat informace o probíhajícím šetření.Jestli vás bude dál v čemkoliv šikanovat na ulici,trvejte na tom,aby vše co vám řekl bylo na stanici zapsáno,že si to přijdete na městský úřad nebo přímo ke starostovi zkontrolovat a budete požadovat kopii toho zápisu.Třeba dá časem pokoj.
Měření hluku asi objednat může,ovšem pokud to není v době nočního klidu,je otázka,jak silný hluk naměří přes dveře na chodbě a jestli to na té chodbě někoho poškozuje.To by museli měřit u té sousedky.Pokud nebudete u měření přítomni,zkuste vyslovit domněnku(ne obvinění),že sousedka boucháním do zdi nebo dveří možná sama psa provokovala před příchodem hygieniků.
Nebo že má pes alergii na staré krávy.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru