Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace

Dobrý den, v lednu jsem reklamovala notebook a asi po 14 dnech mi byl vrácen a reklamace uznána (nešel spustit). Po asi 12 dnech se to stalo znovu a já ho byla znovu reklamovat, po měsíci mi byl vrácen znovu, ale reklamace uznána tentokrát nebyla z důvodu, že se vada neprojevila. Počítač mi byl ale opravena na prodejně mi bylo řečeno že byl přeinstalovaný software a na ten se záruka nevztahuje, tak jsem si zboží přebrala a dnes jsem zjistila (po 6 dnech), že znovu nejde zapnout. Zítra ho půjdu znovu dát do opravy (je 8 měsíců starý, mohu chtít odstoupení od kupní smlouvy nebo tak něco, protože obchod, kam ho jezdím reklamovat je od bydliště daleko a přeci nejde abych stále jezdila sem a tam několikrát do měsíce. Bylo mi řečeno, že 3 krát reklamace stejné věci a 4 krát jiné lze vrátit peníze, ale když mi reklamace neuznávají? Moc děkuji za každou pomoc

Předmět Autor Datum
Tak zrovna to, že počítač jde/nejde zapnout se projeví snad okamžitě, ne ? Při předávání vyzveš tech… poslední
Araneus84 25.02.2016 10:19
Araneus84

Tak zrovna to, že počítač jde/nejde zapnout se projeví snad okamžitě, ne ? Při předávání vyzveš technika/prodejce, aby počítač před tebou zapnul. Pokud nenaběhne, nech si vystavit potvrzení, že technik zkusil počítač na prodejně zapnout a ten nenajel.

Nainstalovaný software nemá nic společného s tím, zda jde počítač vůbec zapnout ! I kdybys měla všechny ovladače blbě/neměla žádné, stejně musí nějakým způsobem minimálně najet. Minimálně na obrazovku s chybovou hláškou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru