Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Maringotka na vlastním pozemku

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to s celoročním bydlením v maringotce na vlastním pozemku. Co všechno musí člověk splňovat, případně vyřidít, aby něco takového bylo možné. Děkuji

V případě potřeby ten dotaz rozvedu. Nevím, co teď konkrétně napsat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepší bude jít "pokecat" na obecní úřad,kam spadá konkrétní pozemek (nejlíp s flaškou a kafem).Zk…
Nuty 06.03.2016 01:48
Nuty
Díky za komentář. Kola bych určitě nechal, ale vypustil. S tím záchodem mne to opravduje překvapuje,…
mj 06.03.2016 02:22
mj
S tím sraním do pitné vody to je přesné. Těší mě, že si to uvědomuje více lidí...Jak jste to vyřešil… nový
DceraZeme 22.03.2018 11:16
DceraZeme
Ještě bude hrát roli,jak je pozemek zapsán.Stavební parcela,zemědělská půda a nevim co ještě.
Nuty 06.03.2016 23:02
Nuty
To je asi jedno,každopádně ten cirk prezentuje snad jako boudu na nářadí.
pedrosso 08.03.2016 14:05
pedrosso
V podstatě se chystám udělat něco podobného. Vodu, nejlépe dešťovou, filtrovat přes uhlí. Suchý zách… nový
Sylvie Klapsen 29.12.2018 10:56
Sylvie Klapsen
Zmapované pozemky na prodej mají realitní kanceláře. Možná zkusit obvolat obecní úřady,zda-li neprod… poslední
forestek 29.12.2018 16:36
forestek

Nejlepší bude jít "pokecat" na obecní úřad,kam spadá konkrétní pozemek (nejlíp s flaškou a kafem).Zkušenost z reality :Kamarád má maringotku na vlastním pozemku.Po kontrole musel namontovat zpátky kola (odstranil je aby mu s maringotkou nemohl nikdo odjet),musel zrušit suchý záchod (pořád na svém pozemku).Na reakci ,že přece není možné chodit na chemický záchod přímo v maringotce v přítomnosti rodiny,nebo někoho jiného,nebyl brán zřetel a musel okamžitě odstranit malou pergolu.O kousek dál už podobné prkotiny nikoho nezajímaly.No prostě nechtěl prodat pozemek jistému XY,kterému už patří většina zátoky.

Díky za komentář. Kola bych určitě nechal, ale vypustil. S tím záchodem mne to opravduje překvapuje, sám jsem chtěl kompostovací, abych jaksi "uzavřel kruh" a svůj "odpad" použil na pěstování zeleniny apod. Je to ekologické a přirozené. Nevím, proč si lidi zvykli srát do pitné vody.

Takže doufám, že na úřadě bude sedět kamarád ze základky, jinak jsem v kaši.

S tím sraním do pitné vody to je přesné. Těší mě, že si to uvědomuje více lidí...Jak jste to vyřešil s tou maringotkou, povoleními, záchodem atd? Taky se chystám.. Údajně je nový zákon, který to upravuje...?

V podstatě se chystám udělat něco podobného. Vodu, nejlépe dešťovou, filtrovat přes uhlí. Suchý záchod...S čím si ovšem teď nevím rady, je koupě toho pozemku samotného. Potřebuju ho co nejdřív. Mám maringotku, zaplatila jsem zálohu, majitel mi počká snad měsíc, ale ne o moc déle. Lokalita-úplně nezáleží, někde v Čechách, nebo na Moravě, lépe východ, severovýchod. Ne nížina. Ale jde o to, že netuším, jak nejlépe na to. Zeptat se přímo na obci, nebo shánět přes realitku....?..Nemám auto, ani řidičák, takže všude dojedu pouze vlakem, nebo autobusem. Když bude pozemek do dvou kilometrů od zastávky, dobré. Musí tam být přístupová cesta, aby se tam mohla maringotka dovézt...Netušíte někdo, jak postupovat?

Zmapované pozemky na prodej mají realitní kanceláře. Možná zkusit obvolat obecní úřady,zda-li neprodávají obecní pozemky. Ale i na vlastním pozemku může být problém s bydlením v maringotce. Jak odpovíš na dotaz hygienika,jak je to s odpadem vody,s toaletou ? Nebylo lepší napřed sehnat pozemek pro tu maringotku a pak ji koupit ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru