Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hudba v kamenném obchodě

Zdravím, trochu pátrám po internetu a čím víc pátrám tím méně vím.
Jak je to s legálností veřejné reprodukce hudby? Pochopil jsem že OSA a integram zastupují autory hudby a textů a chtějí zaplatit za reprodukci jejich hudby.

Tak jsem hledal hudbu od autorů které osa ani integram nezastupuje a narazil jsem na další problém - neplatí se za reprodukci chráněné hudby ale za zařízení které je schopné tu hudbu přehřát(TV, PC atd...) a že se s vámi OSA vůbec nebaví ani když vám televize visí jen vypnutá v krámě - stejně chce zaplatit.

Přijde mi to naprosto absurdní ale budiž, a moje otázka zní jakým stoprocentním způsobem lze v kamenném obchodě pouštět hudbu aniž by dělala problémy OSA.
Pomůže mi nějak čestné prohlášení že pouštím hudbu pouze od autorů které OSA nezastupuje nebo pouštět hudbu z youtube popř. óčko - tyto televize sami pokud vím platí autorům takže snad by OSA po mě nechtěla platit znovu nebo se mýlím?

Předmět Autor Datum
Zřelmě se mýlíš,ale výkladů je mnoho a povětšinou s tím jsou problémy. Za neplacení za TV (autorské…
pedrosso 10.03.2016 11:58
pedrosso
Již několik majitelů prodejen uspěli proti placení poplatků, ale museli si najmout odborníky.
milan.cukrar 10.03.2016 12:32
milan.cukrar
http://www.podnikatel.cz/clanky/podnikatel-slavi-p rvni-vyhru-nad-intergramem-zastal-se-ho-ustavni-s…
TNT 10.03.2016 13:45
TNT
start
mj 10.03.2016 15:20
mj
Řekl bych,že tazatel má na mysli rozhlasové a televizní stanice šířené terestricky,nebo satelitem.
pedrosso 10.03.2016 15:38
pedrosso
Mám v obchodě televizi která ale není připojená na televizní příjimač ale mám kní připojený andoid s… poslední
FrenkeeS 10.03.2016 16:03
FrenkeeS

Zřelmě se mýlíš,ale výkladů je mnoho a povětšinou s tím jsou problémy. Za neplacení za TV (autorské poplatky, koncesi platil) v restauraci měl známý jen problémy. Taky mávnul rukou a za dva roky to bylo na exekutora,poněvadž to naskočilo na cca 50k.

Mám v obchodě televizi která ale není připojená na televizní příjimač ale mám kní připojený andoid systém - v podstatě je to takovej velkej mobil připojený přes wifi - a přes tuhle televizi bych nejraději pouštěl hudební klipy z youtube nebo óčko popř nějakou hudbu z online rádií - pokud se vyhnu placení OSA tak nevadí sáhnout po free rádiu. Teoreticky jsem ochotný platit i měsíční paušál za nějakou licenci pokud to nebudou tisíce, dejme tomu kolem 300 Kč měsíčně jsem ochotný obětovat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru