Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vystěhování nechtěné spolubydlící

Dobrý den,
řeším trošku prekérní situaci. Přítelkyně má pradědu a ten žije ve vlastním bytě jen s prababičkou a s tetou přítelkyně. Problém je u té tety. Nátlakem donutila pradědu, ať napíše byt v závěti na ni, ale praděda chce, aby byl byt přítelkyně. Bohužel jsou s ní neustále problémy. Je jí něco kolem 40ti a v životě nikdy nevydržela delší dobu v práci. V roce 2015 (to mám z vlastního pozorování jako návštěvníka, co s přítelkyní chodím) měla 3 práce a vydržela v nich 1, 1 a 2 měsíce. A to je vystudovaná sestřička nebo něco takového. To jsou 4 měsíce propracované v roce 2015. Neplatí žádný nájem a ještě z praprarodičů přítelkyně tahá peníze. Občas k nim jezdíme na návštěvy a tak jsem sám vypozoroval, že tam něco nehraje. Když jsou v bytě sami, tak jsou pohodoví a jsou povídaví. Když je v bytě i ona, tak jsou zdrženliví a očividně mají strach cokoliv vykládat. Od přítelkyně jsem se dozvěděl, že tam teta opravdu jen parazituje a chová se spíše jako puberťačka než žena středního věku. Co chvíle to má nového přítele, chodí v pátek do klubů, ale aby dávala nájem nebo jinak konstruktivně přispívala do domácnosti to ne.

Bohužel praděda nemá odvahu se jí postavit, ale když jsem s ním mluvil o samotě, tak z toho vyplynulo, že buď tetu nějak dostanou z bytu a nebo prababička půjde do domova důchodců, protože to už mentálně nezvládá (samozřejmě si myslím, že největší psychické problémy v rodině vytváří právě ta teta). To bych nevěděl, jak bude zvládat financovat praděda sám byt a ještě pijavici na krku.

Rád bych aktivně praprarodičům přítelkyně pomohl, ale nevím, co si v rámci možností (zákona) můžeme dovolit. Předpokládám, že dobrovolně neodejde. Nemá práci a nemyslím si, že její párměsíční známost ji vezme k sobě. Podotýkám, že nevím, zda tam má teta napsané trvalé bydliště, ale smlouvu sepsanou nemají.

Napadlo mně:
1) Natvrdo vyměnit zámek, dveře od jejího pokoje vypáčit a jak přijde, tak bych jí věci předal s tím, že už tam prostě bydlet nebude.
2) Písemně ji vyzvat k vystěhování bytu do určitého data. Pokud neodejde, tak to řešit s policií.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny