Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvedeni realitní kanceláří

Dobrý den,
napíši to co nejstručněji. V prosinci 2015 jsme si vyhlédli domek, který jsme chtěli koupit. Sepsali jsme s realitní kanceláří rezervační smlouvu, složili rezervační zálohu a těšili se na bydlení. Během standardního papírování okolo koupě se vynořili docela zásadní problémy. Domeček byl černou stavbou a absolutně neseděl s katastrální mapou. Tuto informaci nám realitní makléř zamlčel ve lhůtě kdy jsme mohli odstoupit od smlouvy bez sankce. I když jsme prošli všemi registry a s úvěrem by na naší straně nebyl problém, banka odmítla na základě zjištění o stavu domu plnit. My jsme již od smlouvy bez sankce odstoupit nemohli, alespoň tak nám to bylo řečeno. Následovali kolotoče slibů a lží. Nedodrželi ani jeden nám daný termín. O dům jsme na základě toho ztratili zájem. Když jsme se ptali na odstoupení od smlouvy bylo nám řečeno, že peníze zpět nedostaneme. Nejedná se o žádnou malou částku, ale o 170 000 kč.
Situace nás dohnala k tomu, že jsme si najali právničku. Sepsala před žalobní výzvu, ale nevíme zda je to standardní postup. Jak se postupuje v takových případech? Má vůbec normální člověk šanci v takovém sporu vyhrát?
Dnes jsem se ještě prodírala internetem a zjistila jsem, že na danou realitní kancelář jsou psány strašlivé recenze, v podstatě se stejným problémem jako máme my.
Děkujeme za každou radu i pomoc, jsme už vážně bezradní.

BWisinska@seznam.cz

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny