Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má mobilní operátor právo omezovat volání na zvlášť zpoplatněné linky?

Jedná se o Startel a placenou linku začínající 90x, tuším 70 Kč/min. Konkrétně se jedná o pořad TV Barandov a on-line soutěž Rychlá hra. Už několikrát se mi stalo, že jsem znal správnou odpověď, což se mi na konci pořadu vždy potvrdilo a mohl jsem už vyhrát cca 80 000 kč. Jenže jsem do TV nemohl dovolat. Na můj dotaz operátor své omezení ospravedlňoval tím, že mají špatné zkušenosti s takovými linkami a klienty, protože často nemůžou vymoci dluhy dosahující až několika desítek tisíc Kč. Přece mají takové dluhy možnost vymáhat, třeba i předáním věci exekutorovi. Proč na to mají doplácet slušní a poctiví lidé? Není takové omezování nezákonné?

Předmět Autor Datum
Buď za to rád. Dovolat se do těchto soutěží je často nemožné, člověk stráví dlouhé minuty čekáním na…
Wikan 20.04.2016 19:03
Wikan
Jsem si vědom rizik takových soutěží. Případný prodělek zažíná v okamžiku, kdy se dovolám, pak je nu…
neutron 20.04.2016 19:23
neutron
Ta hra žije z toho, že skálopevně jistých lidí tam volají minimálně desítky. A po dlouhém čekání tam…
Wikan 20.04.2016 19:28
Wikan
Mě se podobné věci stávaly,pokud jsem od operátora využil nějaký bonus k nabití kreditu.Třeba nešel…
pedrosso 20.04.2016 19:19
pedrosso
Asi to není pravda, ten Startel totiž virtuální JE!
neutron 20.04.2016 19:26
neutron
Startel ?? Neznám. Mobil.cz je demokratický. Ti dovolí utrácet prachy,těžce vydělané.
pedrosso 20.04.2016 19:58
pedrosso
Já zase neznám Mobil.cz. Startel je virtuální operátor, který využívá HW zázemí T-mobile a má sídlo…
neutron 20.04.2016 21:32
neutron
Tak jsem si to ještě jednou přečetla a myslím si, že to mají opravdu už vyzkoušené. Vy říkáte, že ma…
dagmon 25.04.2016 17:21
dagmon
Pokud máš paušál,tak tě nenechají volat a když nemáš kredit,tak se nikam nedovoláš. O jakých desítká…
pedrosso 25.04.2016 19:15
pedrosso
Pedroso, to jsem někde četla, nebo viděla že lidé dokáží provolat desítky tisíc. Ten kluk o kterém j…
dagmon 25.04.2016 20:13
dagmon
Ano,jinak by to nešlo,možná to operátor má právo bloknout,ale vidíš,někomu to vadí. poslední
pedrosso 26.04.2016 08:15
pedrosso
A nešlo by tam zavolat jinak, když jste si tak jistý? Když víte naprosto jistě, že byste mohl vyhrát…
dagmon 20.04.2016 20:16
dagmon
Děkuji všem za příspěvky, ale zatím ani jediný se netýkal mé otázky. Připomínám: jedná se mi o princ…
neutron 20.04.2016 21:08
neutron
To není Barrandovská soutěž,je to bůhví od koho,dokonce slováci to jen dabují.Nikdy tam nevyhrajete,…
pedrosso 20.04.2016 21:16
pedrosso
Tak si přečti jejich obchodní podmínky. Pokud tam píšou, že to omezují, tak to určitě udělat můžou.
Wikan 20.04.2016 21:24
Wikan

Jsem si vědom rizik takových soutěží. Případný prodělek zažíná v okamžiku, kdy se dovolám, pak je nutno poslouchat naprosto zbytečné automaticky nahrané kecy, různé přepojování a minuty běží (hlavně ty prachy). Ale když jsem si skálopevně jistý, tak těch pár stovek za těch několik desítek tisíc klidně oželím. Z toho ta hra žije. Jedná se mi ale o princip a práva operátora.

Mě se podobné věci stávaly,pokud jsem od operátora využil nějaký bonus k nabití kreditu.Třeba nešel dobít kredit do uložto. S alternativním operátorem ..... nikdy s takovými věcmi nebyl problém. Zkus virtuála a budeš soulo... ne, soutěžit jak a kde budeš chtít.

Já zase neznám Mobil.cz. Startel je virtuální operátor, který využívá HW zázemí T-mobile a má sídlo na Vsetíně. Působí i v několika dalších blízkých lokalitách. Tohoto operátora jsem si vybral proto, že u něj volám za 1/3 toho, co předtím u T-mobile. A kvůli dalším výhodám. Ale to co jsem v zadání popsal se mi prostě nelíbí.

Tak jsem si to ještě jednou přečetla a myslím si, že to mají opravdu už vyzkoušené. Vy říkáte, že mají přece možnost vymáhat po lidech peníze exekutorem. Ale ani to není tak jednoduché. Představte si několik stovek a tisíců lidí, kteří se nechají zlákat touto hrou a volají a volají a dluh jim rychle nabíhá třeba do desítek tisíc a oni vlastně nemají z čeho to pak zaplatit a tak to musí napřed zaplatit operátor a pak teprve to může vymáhat na lidech, kteří nic nemají a ani exekutor u nich nic nemůže zabavit. Nesmíte soudit podle sebe. vy byste třeba vzniklý dluh zaplatil, nebo byste vyhrál, ale co ty stovky dalších uživatelů.Jestliže se tento operátor rozhodl k tomuto kroku, tak to určitě bylo proto, že má špatné zkušenosti a kvůli dluhům svých zákazníků by mohl také rychle skončit s podnikáním, protože by zkrachoval dříve, než by dluhy na lidech vymohl. A i Vy byste přišel o výhodného operátora. Já bych se podívala do jeho obchodních podmínek, asi to tam je i napsané. Myslím tím toto konkrétní omezení.
Víte oni jsou lidé opravdu někdy nepochopitelní. Myslím jejich chování. Já jsem si všimla ve svém sousedství jednoho člověka který má každý měsíc velmi hluboko do kapsy a má dluhy. Vím to, protože si ke mně chodí půjčovat. No a ten neváhá a klidně na takovéto linky volá a pak mu vypnou telefon, protože nemá na fakturu a to je kolem dokola. Ví, že peníze nemá, ale pevně věří, že tentokrát tu odpověď ví. Jednou jsem u toho byla a nestačila jsem se divit. Nevím kolik tenkrát provolal, šla jsem pryč, protože mne brali všichni čerti. Nedal si říct, pil u toho pivo a visel na telefonu asi 15 minut. Akorát si vzpomínám že to bylo něco jako "svlíkačku za kačku" nebo co to bylo. A takových jako je on jsou tisíce. Bohužel...

Pedroso, to jsem někde četla, nebo viděla že lidé dokáží provolat desítky tisíc. Ten kluk o kterém jsem mluvila měl samozřejmě paušál a tak volal a když mu přišla faktura, tak neměl na zaplacení toho co provolal. A nakonec mu vypnuli telefon. A to nebylo jenom jednou. Kolik provolal konkrétně on, to nevím přesně.

A nešlo by tam zavolat jinak, když jste si tak jistý? Když víte naprosto jistě, že byste mohl vyhrát takovou částku, tak bych si na Vašem místě změnila operátora a nerozčilovala se tím, že tento mi to nepovolí. Já mám 02 a jednou jsem tam do toho pořadu také zavolala, ale zavěsila jsem v první minutě, protože mi bylo okamžitě jasné, o co tam kráčí.Takže jsem zaplatila kolem stovky za nic. :-) Ale nelituji toho, protože pak jsem to sledovala asi tři dny za sebou a viděla jsem jak to funguje. Oni prostě nechají spousty lidí "viset" na telefonu a vůbec nepřepojují telefonáty a ta holka tam kecá a kecá a neustále zvyšuje výhru a vybízí lidi aby už konečně zavolali a lidi dřepí s telefonem v ruce a čekají na přepojení a diví se, že tam nikdo nevolá. A to trvá víc jak hodinu. Dokážete si představit ty peníze, co jim přicházejí na účet? Nevolá tam několik desítek lidí, ale tisíce lidí. A ti všichni se nedovolají, ale nakonec zaplatí to co provolali. Nakonec se vždycky jeden "zázrakem" dovolá a ten vyhraje třeba dvacet tisíc. Což je směšná částka v poměru co oni si za hodinu vysílání nahrabou a to, že je vždycky jeden výherce, nabudí ty ostatní lidi a ti to jdou zkoušet další den. Takže vždycky nechají někoho vyhrát, to se jim vyplatí mnohonásobně. Nechci Vám brát iluze, ale je to opravdu sázka do velice pofidérní loterie, i když znáte odpověď a to Vám věřím, já ji tenkrát také znala, ale ukončila jsem to včas. Stejně bych se tam nedovolala.
Ale zkuste si to, uvidíte sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru