Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem STK mě nedali auto do systému.

Ahoj prošel jsem stk před více než rokem ale dnes mě přišla výzva k podání vysvětlení. Jel jsem na podzim, zastavila mě hlídka ale nic nenašla. Pak někde dohledali, že to nemá stk. Mám známku i v techničáku to mám vyznačené i s razítkem. Ale nemůžu dohledat protokol. Jak je možné, že mě auto nedali do systému. Jak mám postupovat když nemám ten protokol? Volal jsem na stk a prý to tam opravdu není zapsané.

Předmět Autor Datum
A na té minulé technické jsi byl osobně?
L-Core 25.04.2016 20:47
L-Core
Ano byl jsem tam.
kamas 25.04.2016 22:06
kamas
Asi bych se tedy stavil na Dopravním inspektorátu, jak to řešit.
L-Core 26.04.2016 07:06
L-Core
Tak v tech.průkazu u razítka a data by mělo být i číslo toho protokolu.Tak požádej v STK o vydání ko…
Karel04 26.04.2016 00:24
Karel04
Ta stk je 130km daleko. Já se bojím, že jestli je v tom takový nepořádek tak, že dám u okýnka velkej…
kamas 26.04.2016 10:14
kamas
Volal jsem tam a nechtějí nic řešit. Jen osobně. Z toho bych možná usuzoval, že tam bude zakopanej…
L-Core 26.04.2016 13:26
L-Core
Přesně tak, pokud to byla normální legální technická a ne protahování vraku za úplatky, tak je pořád…
Kung fu ježek 26.04.2016 13:53
Kung fu ježek
Řešit to ale musíš,takhle ti techničák zabaví policie. Oni nebudou pátrat kdo to zvoral. Prostě nemá…
pedrosso 26.04.2016 20:19
pedrosso
No a co jsi jim na VB řekl ? A co oni na to ? poslední
pedrosso 28.04.2016 18:22
pedrosso
Je to chyba stanice technické kontroly, takže náklady na nápravu musí nést oni. Napiš jim email, kde…
Gloton 27.04.2016 01:06
Gloton
Přesně jak psal Gloton.Pokud to nevyřeší telefonem nebo mailem,požaduj úhradu všech nákladů.Jestli s…
Karel04 28.04.2016 11:36
Karel04
Byl jsi vyzvám k podání vysvětlení, tak jej podej. Není tvojí povinností hlídat zápis STK do systému…
centsm 28.04.2016 17:36
centsm

Tak v tech.průkazu u razítka a data by mělo být i číslo toho protokolu.Tak požádej v STK o vydání kopie protokolu tohoto čísla.Jestli dali stejné číslo i někomu jinému,tak ať si to teď vyřeší.Napřed si všechno okopíruj a ten TK jim tam hlavně nenechávej,kdyžtak jen tu kopii.

Ta stk je 130km daleko. Já se bojím, že jestli je v tom takový nepořádek tak, že dám u okýnka velkej techničák a už ho neuvidím. Jestli tam mám vůbec jezdit s tím techničákem protože to je jediné kde je doloženo, že stk to má. Volal jsem tam a nechtějí nic řešit. Jen osobně.

Volal jsem tam a nechtějí nic řešit. Jen osobně.

Z toho bych možná usuzoval, že tam bude zakopanej pes, že tam je cosi shnilého.

Pokud jsi přesvědčen, že ze tvé strany nejde o nějakou levárnu (STK "bez STK" za dva tisíce nebo něco podobného), proč někde jezdit, zabít tím celý den? Maximálně bych na to STK zavolal, že jestli nejsou ochotni komunikovat telefonicky, mailem, poštou, obracím se na Policii ČR kvůli podvodu (či čemu). A to bych nakonec při jejich nereagování udělal.

Přesně tak, pokud to byla normální legální technická a ne protahování vraku za úplatky, tak je pořádně zje*bat. To že nezadali protokol do databáze je jich problém, člověk za ty technický platí těžký prachy tak ať si to vyřešej.

Je to chyba stanice technické kontroly, takže náklady na nápravu musí nést oni.
Napiš jim email, kde popíšeš problém, přilož naskenovaný TP a vyzvi je k řešení.Potom to klidně pošli ještě i poštou doporučeně.
Budou-li trvat na tom, že musíš přijet 130km daleko ty osobně, upozorni je, že samozřejmě budeš požadovat náhradu nákladů a ztraceného času, djem tomu 5Kč za kilometr cesty (celkem 260km) a nějakých třeba 1000Kč za "projebaný" čas. Nárok na to samozřejmě máš.
Když i tak budou trvat na tvé osobní návštěvě, tak tam hold pojedeš, připrav si rovnou i vyúčtování tvých nákladů a to jim tam také předej, spolu s nějakým "protokolem" o jednání, který si od nich nech potvrdit. Klidně ať se do něj i vyjádří ve smyslu, že ti žádné náklady hradit nechtějí.
Potom se to nějak vyřeší, třeba ti udělají novou STK a bude.
Když nebudou chtít ty tvé náklady zaplatit, pošli jim předžalobní výzvu k zaplacení dlužné částky a moc bych se divil, že by ani potom nezaplatili, protože potom už to pro ně bude o dost dražší, budeš-li nucen podat žalobu k soudu na zaplacení dlužné částky.
Byl bys hloupej, kdybys to neudělal. Máš na to oprávněný nezpochybnitelný nárok.
Tak se nedej a bojuj za svá práva.

Přesně jak psal Gloton.Pokud to nevyřeší telefonem nebo mailem,požaduj úhradu všech nákladů.Jestli se budou zdráhat,tak rovnou řekni,že to předáváš svému právníkovi,kterého po rozhodnutí soudu budou platit taky a že celý případ posíláš i na Ministerstvo dopravy,které je tuším správcem registru vozidel a oni to prošetří,kdo udělal tu chybu.

Byl jsi vyzvám k podání vysvětlení, tak jej podej. Není tvojí povinností hlídat zápis STK do systému. K provozu vozidla na pozemní komunikaci potřebuješ, aby tvoje vozidlo bylo schváleno k provozu...... To dokazuješ "velkým TP", nikoliv nějakým protokolem (v TP máš číslo protokolu STK). Policie by měla, po zjištění nesprávnosti, požádat správce systému o nápravu. Proto si myslím, že s STK nemáš co řešit. Možná se i policie pokusí svoji povinnost v této věci jednat hodit na tebe, ale není to správné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru