Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájemník po ukončení nájmu nechce vrátit klíče a další majetek

Máš smolu. Odovzdať nájomníkovi originál kľúče a neponechať si kópiu dokáže len nesvojprávny občan, pravda, pokiaľ nebola v zmluve uvedená možnosť výmeny vložiek nájomníkom za svoje s možnosťou ponechať si kópie kľúčov nájomcom.

Ak si vlastník 1/1-ny z celku bytu zapísaná v LV, zostáva ti na vlastné náklady vymeniť vložky od zámkov v dverách za svoje registrovaným zámočníkom a na základe dokladu o zaplatení vymáhať spôsobenú škodu po nájomcovi. Aj súdnou cestou, nacionálie máš v zmluve spísanej podľa Obč.zákonníka (ak nejaká existuje).


Samozrejme k výmene vložiek si prizvi spolu so zámočníkom aj štátnu políciu s nahlásením krádeže hnuteľného majetku konkrétnym páchateľom, v tomto prípade zmluvným nájomcom. Na polici spravíš úradný záznam o škodovej udalosti. Zároveň si vyžiadaš od fízla v zmysle Tr.poriadku potvrdenie s tým, že o výsledku vyšetrovania v lehote do 30-dní od udalosti chceš byť písomne informovaná z dôvodu, aby degenerovaný fízel vec nezamietol pod koberec, ako sa stáva bežnou praxou. (Ak nemáš písomnú zmluvu o nájme tak musíš prizvať na PZ CZ nestranného svedka lebo by to celé mohlo zostať v rovine "tvrdenie proti tvrdeniu"). Aj škoda pod hranicu tr.sadzby sa rieši. OČTK spis zo zákona postúpi miestne a vecne príslušnému orgánu obce podľa trvalého pobytu nájomcu k správnemu konaniu "proti majetku".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny