Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úhrada nákladů za právní služby, porušení Zákoníku práce

S ukončením pracovního poměru mi byl vydán na 100% vadný "zápočtový list" (některé údaje hrubě vadné), některé dokumenty mi nebyli vydány vůbec (např. evidenční listy důchodového poj. atd.). Jsem přesvědčen, že takto konal bývalý zaměstnavatel záměrně, aby se pomstil a ukázal svoji sílu. Protože nemám právní vzdělání, chci využít služeb nějaké advokátní kanceláře na právní vyjádření a také na sepsání předžalobní výzvy k opravě a zaslání "správného" zápočtového listu. Nejedná se o nijak složitou problematiku a předpokládám, že bývalý zaměstnavatel není tak hloupý, aby nereagoval na výzvu, protože případný soud by prohrál, a že po obdržení předžalobní výzvy zareaguje, a pošle "správný" zápočtový list a tím to skončí (k soudu nedojde). Také předpokládám, že cena za právní služby nebude nijak závratná a že nebude vyšší jak 5000,- Kč.
Mám oprávněný nárok přenést tyto náklady za právní služby na bývalého zaměstnavatele, který porušil Zákoník práce? Právní služby jsem byl vlastně nucen využít při hájení svých práv.
Pokud mám oprávněný nárok přenést tyto náklady na zaměstnavatele jsem si vědom, že tyto náklady od advokáta nemohou být "neomezené", a že se asi řídí "nějakými" pravidly co do oprávněnosti a výše. Na co si mám dát pozor při jednání o odměně s advokátní kanceláří, abych mohl náklady přenést na zaměstnavatele? Odměny advokátů mohou být tarifní, paušální, hodinová sazba, úkonová atd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U některých starších firem ještě občas fungují odbory a je možnost použít služeb s nimi spolupracují…
čumil_old 18.05.2016 16:34
čumil_old
Odbory ??? V Česku ? Tak tento vtip sem neznal.
pedrosso 18.05.2016 16:59
pedrosso
Tak tento vtip sem neznal. Nemůže každý znát vše. U starých a větších firem ještě přežívají navzdo… poslední
čumil_old 19.05.2016 16:42
čumil_old

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru