Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty a SJM

Vypořádání SJM je možné napadnout a požadovat vyrovnání do 3 let od rozvodu. Každopádně bych vám toto nedoporučoval. Zatímco rozvod na kterém se dohodnete je možné vyřídit za cca 15 minut před soudcem a bez placení právníků, toto se může táhnout měsíce/roky a zaplatíte nemalé náklady za advokáta. Od jednoho soudce mám info, že to pak zajde tak daleko, že se exmanželé dohadují doslova o každou skleničku.

Chyba byla odcházet z bytu bez všeho. Vypořádání SJM jste si měl s manželkou vyřešit PŘED rozvodem a pokud by vám dělala problémy, jednoduše jste ji mohl oznámit, že se rozvádět nebudete = v tu chvíli byste ji mohl přestat dávat jakékoli peníze a ona by nemohla nic, resp. vše co by mohla, by bylo snažit se to složitě řešit soudní cestou a i pak byste mohl dělat obstrukce doslova roky. Taky se to dá řešit ještě víc "prasácky" například tak, že si ještě jako manžel vezmete půjčku, protože za 1/2 ručí automaticky manželka.

§299 se týká srážek ze mzdy. Alimenty nejsou žádná srážka ze mzdy. Stanovují se na základě všech vašich příjmů NEBO pokud soudce usoudí, že vaše kvalifikace neodpovídá vaši aktuální výši příjmů, stanoví alimenty z částky, o které si myslí, že byste ji měl být schopen vydělávat (tedy hodit se před rozvodem na pracák nepomáhá ;))

Výši alimentů je možné samozřejmě napadnout soudní cestou a požadovat jinou výši, pokud se ale od posledního jednání nepřihodilo nic zásadního, dojde pravděpodobně pouze k potvrzení stanovené výše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny