Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty a SJM

Ale dá se poměrně snadno zjistit průměrná výše vašich diet za poslední rok, že ? A z toho je to možné vypočítat.
Pokud změníte zaměstnání nebo dojde jiným způsobem k razantní změně výše vašich měsíčních příjmů, podáte k soudu návrh na změnu výše alimentů.
Mně to přijde tedy naprosto logické.
Judikát podporující to, co jsem napsal samozřejmě existuje, ale je třeba si uvědomit, že nakonec stejně rozhoduje soudce a ten může zjednodušeně řečeno rozhodnout podle toho jak se zrovna ten den vyspí.
Judikát máte třeba tady (řidič kamionu argumentoval tím, že diety spotřebovává a nemůže z nich tak platit alimenty, u ústavního soudu neuspěl):
http://www.judikaty.info/cz/document/uscr/60893/
(login:asdfasdf, heslo: asdfasdf)

Můžete si samozřejmě zaplatit nějakého právníka, aby vám řekl to samé.

"Ústavní soud se ve své dosavadní rozhodovací praxi touto problematikou již zabýval. V usnesení sp. zn. I. ÚS 996/11 ze dne 21. 6. 2011(dostupné v el. podobě na http://nalus.usoud.cz, stejně jako další níže citovaná) dovodil, že "...zahrnutí cestovních náhrad pod režim ustanovení § 96 odst. 1 zákona o rodině excesivní úvahou není", a konstatoval, že "...opačný názor, tedy, že by snad cestovní náhrady nebylo v principu možné zahrnout do příjmových poměrů povinného rodiče - by umožňoval extrémně nerozumné a nespravedlivé důsledky ". "

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny