Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákazy v Práci

Zdravím ,
Můžete mi poradit v práci nám ze dne na den zakázali kouřit , mít telefon u sebe. Postupně zakazují vše co bylo v práci ještě k světu.
Prostě práce ve špíně, hluku, 's trochou' té manuální práce kde si máte čas trochu odpočinou, když stroj zrovna jede. Ale vrátím se k otázce Mohu dát výpověď ze dne na den když jsem silný kuřák a v práci bych to psychicky asi nezvládl? Nechtějí nás totiž pustit jen s dvou měsíční výpovědní lhůtou (bez odstupného),protože na strojích neumí nikdo pracovat a noví co přijdou jsou do půl roku pryč.Odchází nás totiž 7 z 20 , už jsem je přetáhl do nové práce za lepších podmínek s lepšími benefity i platem ale nastoupit musíme do 14 dní jinak místo nabídnou jiným.
Máme právo na odstupné? když odcházíme z viny zaměstnavatele?

PS:Je to podnik vydělávající 7500 milionů a EBITDA je 1500 mil. čistého pro majitele je asi okolo 250mil.
A o své zaměstnance se neumí ani postarat. Nejvyšší základní mzda dělníka je 14700 kč hrubého Benefity: 5dní dovolené,stravování(hnus), životní pojištění 3000-8000 tisíc ročně podle zásluh a dál snad o ničem nevím.
Pro ty co by nás chtěli zastoupit je to podnik v karvinském okr. v hraničním městě s Polskem a vyrábí součástky pro kolejová vozidla(Bohužel nemůžu napsat jméno podniku není to etické)

Nová Práce:Základní mzda 21000 kč Benefit 13+14 plat, 5 dní dovolené navíc, docházka 700kč, úrazovost 450kč, stravenky, důchodové 8000kč.

To píšu pro ty rejpaly typu: Máš zůstat kde jsi., zvykneš si, přestaň kouřit a podobně.

Díky moc
Martin

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejsem kuřák,tj.neodhadnu to asi přesně,ale když jako silný kuřák vytáhneš 10 cigaret za směnu po 5-…
Karel04 16.09.2016 07:31
Karel04
Jsem taky nekuřák, ale 10 za směnu není silný kuřák, v krabičce jich je kolem 20 a co vidím u kamará… poslední
Potkan007 17.09.2016 10:55
Potkan007

Nejsem kuřák,tj.neodhadnu to asi přesně,ale když jako silný kuřák vytáhneš 10 cigaret za směnu po 5-6 minutách,tak jsi vlastně 1 hodinu nepracoval.To žádný zaměstnavatel trpět a platit nebude.Pokud chceš kouřit na pracovišti u stroje,tak pochopitelně to může zaměstnavatel zakázat třeba z požárních a bezpečnostních důvodů.
Zkus si koupit nějaké ty nikotinové žvýkačky nebo náplasti.Ale když stejně chceš odejít,tak to asi není řešení.Hlavně aby v nové práci to kouření taky nezakázali.:-)

Jsem taky nekuřák, ale 10 za směnu není silný kuřák, v krabičce jich je kolem 20 a co vidím u kamarádů, krabička za směnu není problém a ještě se rozčilují, že si dneska pořádně nezakouřili. Ti, co si myslí, že jsou slabší kuřáci, mají krabičku na 24 hodin.
Většina z nich má v práci systém pípání příchodů a odchodů s tím, že se kouří jen venku. Nekuřáci mají placenou polední pauzu, kuřáci ne, strhávají jim z platu "poplatek za kouření" a hlídají jim čas, kdy byli venku kouřit, když přetáhnou nějakou povolenou dobu, přicházejí o další kousek platu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru